[quote=tricesimusquintus;322914]
Să ne bucurăm în fiecare zi de 16 Nisan (ziua de Paște în care a înviat Domnul). Problema e că nu în fiecare an această dată cade duminica...QUOTE]
Daca Invierea e un eveniment care nu trebuie comemorat in fiecare Duminica, ci in 16 Nisan (indiferent in ce zi a saptamanii cade), care e motivul pt. care primii crestini se strangeau in prima zi a saptamanii pt. frangerea painii (care e legata de Cina cea de taina )?
De ex., Apostolul Pavel in Troa, intr-o zi „oarecare” de Duminica, ce a facut?
O zi de Duminica, care nu era 16 Nissan , pt. ca ni se spune cu un rand mai sus, ca era dupa terminarea sarbatorii Azimelor (care are loc intre 14-23 Nisan), cand Pavel a plecat cu corabia din Filipi spre Troa, unde a ajuns in 5 zile. Adica pe 28 Nisan: Fapte 20,6 „Iar noi, după zilele Azimelor, am pornit cu corabia de la Filipi și în cinci zile am sosit la ei în Troa, unde am rămas șapte zile.
„În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții” ( Fapte 20,7).
Intrebare pt. AZ7: de ce primii crestini au frant painea intr-o zi de Duminica dupa 28 Nisan? Ce comemoreaza crestinii la acea data? Ce a comemorat Sf. Pavel in acea zi de duminica in care a frant painea?
Cum respecta AZ7 acest episod al Sf. Pavel? . Frangerea painii intr-o zi de Duminica (in alta zi decat 16 Nisan-data Pastilor)?
|