View Single Post
Vechi 17.01.2011, 17:59:14
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Obrăznicia de a-l crede pe Dumnezeu un neputincios

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul

deci s-a dat liber la obrăznicia de a-l crede pe Dumnezeu un neputincios și un mincinos...
Oare cine a dat liber la "obrăznicia de a-l crede pe Dumnezeu un neputincios "?

298.“Dumnezeul” cel neputincios de la Pucioasa (I)

Liderii pucioși sunt acei îndrăzneți care, sistematic, au obrăznicia de a-L crede și de a-L face pe Dumnezeul creștinilor neputincios. Ei își imaginează (și apoi propovăduiesc cu succes lumii întregi) un “Dumnezeu” Pucios slab și plângăcios, zugrăvit după chipul și asemănarea lor în tot soiul de declarații insolente, care clamează la modul general neputința lui Dumnezeu.

Ceea ce putea face Dumnezeu pe vremea lui Noe este astăzi de neimaginat:

“Unde ești, Noe, să-Mi fac casă? Am făcut atunci, am împlinit, dar ce Mi-a rămas, nu mai pot să-Mi împlinesc azi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 25-9-1973)

O promisiune (care vine din neputința declarată a Dumnezeului” Pucios) pretinde că “puține cuvinte se vor mai spune de acum încolo”. Ea însă s-a dovedit a fi mincinoasă: cele câteva, “puține cuvinte” promise atunci, s-au dovedit a fi o logoree fără de sfârșit, aproape treizeci de ani de-a rândul:

“Israele tată, Israele, puține, puține cuvinte am să-ți spun, că nu mai pot.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 8-11-1973)
“Dacă ați fi voi desăvârșiți, toate tainele le-aș vărsa în fața voastră, dar după cum am văzut vânzarea din trecut, nu mai pot, tată, să mai spun..” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 10-02-1975)
Îndelung-răbdătorul” de la Pucioasa a ajuns deja la capătul răbdării:

“... Nu mai pot răbda. Plânge cerul din pricina Mea și plânge împreună cu Maica Mea, că vede că vremea de acum e lipsită de creștini.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 13-11-1975)
“... Copilașii Mei, nu mai pot răbda această mișelie, această tâlhărie.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 6-12-1976)

Neputința îl împiedică pe “Dumnezeul” Pucios a face o necesară “curățenie generală”:

Nu mai pot, copilul Meu, nu mai pot, tată, și vreau să fac curățenie bună.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 20-4-1991)

Neputința “Dumnezeului” Pucios nu a fost așa de la început, căci au fost și vremuri mai bune pentru El și pentru adepții Lui. Acum El nu mai poate să stea în Biserică, și de aceea acuză Biserica majoritară de sectarism:

Când am putut, am făcut mână întinsă bisericii lumii. […] Când am putut, Mi-am făcut loc. Acum, tată, nu mai pot întinde mâna bisericii lumii, care s-a depărtat de Mine. Mi-e rușine cu ea la Tatăl.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 4-3-1995)

Liderii pucioși se consideră intermediarii puși de “Dumnezeul” Pucios între El și om, astfel încât oamenii să nu-L mai deranjeze pe “Dumnezeu”cu pricinile și cu cererile și cu greutățile lor, ci să le prezinte lor, “călăuzelor” de la Pucioasa:

“Fiecare vine cu el la Mine și Îmi spune să Mă unesc cu el la greutățile lui, dar Eu aștept să se unească el cu Mine; cu Mine și cu jugul Meu cel ușor, că nu mai pot, poporul Meu, nu mai pot duce jugul omului, nu mai pot. Am pus călăuză din tine peste tine. Nu te mai sui la cer cu pricinile tale pământești și trupești și firești. Scutură-te de pricinile tale. Nu mai pot, poporul Meu.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 22-7-1996)

Numai “Dumnezeul” de la Pucioasa are voie să spună “nu mai pot!”. Creștinii nu au voie, căci pentru ei e rușinos să spună așa ceva, în loc să sufere în tăcere sub sarcinile lor, fără a spera măcar la vreun ajutor cât de mic de la ceruri:

“O, ferice de cel necăjit, Verginico, că acela iubește pe Dumnezeu. Nu cel ce spune: „Nu mai pot, Doamne, sub necazuri!“, nu despre necăjitul acela grăiesc eu, ci despre cel fericit care nu are decât pe Dumnezeu avuție și fericire și pace. O, e rușinos să spună creștinul: „Nu mai pot, Doamne!“. E rușinos să spună fiul cel de azi al lui Israel: „Nu mai pot, Doamne, ajută-mă, că nu mai pot sub sarcinile mele!“; e rușinos, după atâta mângâiere, după atâta stat al Domnului cu Israel. Și e bine să spună: „Ajută-mă, Doamne, să fac voia Ta, ca să nu sufăr nimic și să fiu fericit în toate câte Tu îmi trimiți ca să fac și să port“.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 4-12-1996)

Dar, în neputințele Lui, “Dumnezeul” de la Pucioasa are un sprijin prețios: “poporul” pucios cel “credincios”, care ascultă orbește și face tot ce i se cere din partea liderilor lui, oricât de năstrușnice ar fi aceste cereri, atunci când Dumnezeul” Pucios nu mai poate să vină cu voile Lui pe pământ :

“Mare minune este această minune că te am Eu pe tine popor al Meu pe pământ și că grăiesc cuvântul Meu ție. Așa minune n-a fost de când e veacul. Așa cărare n-am avut nicicând. […] Așa și Eu Îmi repar cărarea Mea la voi, copii ai cuvântului Meu, și vin la voi pe cărare, fiilor, căci omul credincios Îmi vine în ajutor atunci când nu mai pot să vin cu voile Mele pe pământ.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 8-11-1997)

Spre deosebire de Hristos, care mărturisea public că a venit “ca să slujească, nu să fie slujit” (v. Matei, 20,28) , “Hristosul” Pucios mărturisește deschis că El nu mai poate să-i slujească pe oameni, și de aceea vrea ca omul să Îi slujească, și nu să-l slujească El pe om:

Nu mai pot să fiu cu cei ce Mă vor să le slujesc în toate, că aceia, și Eu, și ei, vor să le slujesc și să-și slujească lor. Eu sunt cu cei ce-Mi slujesc Mie […] Vai celui ce se bizuie pe puterea lui, că acela zice „Nu pot“, și de aceea nu poate.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 14-10-1998)

Nici Salvator și nici Lumina lumii nu mai poate fi “Hristosul” Pucios pentru cei aflați în întuneric, căci Acesta S-a tras din mijlocul oamenilor și nu mai poate întinde mâna după ei:

“Fiilor, e numai întuneric afară, căci Eu M-am tras din mijlocul oamenilor și nu mai pot întinde mâna după nimeni, căci tot omul stă în mijlocul întunericului. […] O, nu mai pot întinde mâna după omul care Mă strigă din mijlocul întunericului dacă el acolo stă […]. Nu mai pot întinde mâna după om.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 9-1-2000)

Hristosul” Pucios, Cel care spunea sistematic că a venit la Pucioasa fără trup, ci numai “duh și cuvânt”, Se plânge acum că nu mai poate din cauza omului și că-L doare trupul (pe care mai înainte spunea că nu-l mai are, îndată ce este venit doar în Duh):

Nu mai pot, omule strivit de păcat. Mă dor păcatele tale, Mă doare trupul pentru tine.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 17-06-2000)

Liderii pucioși sunt gata să împartă neputințele “Dumnezeului” lor, oftatul și bucuria, greul și ușorul:

“O, nu mai pot să oftez singur. Stau cu voi în sfat și îmi împart cu voi oftatul, copii ai venirii Mele, ca să învățați ce înseamnă să fiți copiii venirii Mele și la greu și la ușor, și la durere și la bucurie.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 14-1-2001)

Atotputernicul” de la Pucioasa se declară “rob al omului minciunii”, făcând aluzie la preoții bisericii care trăiesc de pe urma preoției, după îndemnul Scripturii (v. 1Cor. 9,9, și 1Tim. 5,18) și despre care spune că “L-au vândut”:

“Mă plâng cu cuvântul. Sunt orbi toți oamenii, și Eu nu mai pot scăpa de robie, căci omul minciunii M-a scris pe casa lui ca să trăiască pe urma numelui Meu, dar Eu nu i-am spus să facă așa. Eu nu M-am dat nimănui să Mă vândă decât lui Iuda, ca să se împlinească Scriptura cu Mine, Păstor vândut de om.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 12-2-2001)