View Single Post
Vechi 19.01.2011, 11:20:14
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit Prorobleme...(3)

Am scris despre ce este foarte greu sau chiar imposibil pentru a fi crestin, ca mod de viata.

Si ca nu este totul.

Ce inseamna sa fii crestin ? Sa cauti imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, pentru ca a fi crestin inseamna sa nazuiesti la imparatia lui Dumnezeu (sau imparatia cerurilor).

Ce mai vrea Dumnezeu sa facem ca sa ne primeasca acolo ?
Dupa cate se pare, fapte bune.

"Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut."

Dar... si ateii , si musulmanii si alti necrestini pot face fapte bune, pot fi milostivi in adancul inimii lor... (v-o spun din experienta mea de ateu si de prieten cu cativa musulmani ).

E necasar sa fim milostivi si buni la suflet. Dar e suficient ? Biblia zice ca nu.