![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am scris despre ce este foarte greu sau chiar imposibil pentru a fi crestin, ca mod de viata.
Si ca nu este totul. Ce inseamna sa fii crestin ? Sa cauti imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, pentru ca a fi crestin inseamna sa nazuiesti la imparatia lui Dumnezeu (sau imparatia cerurilor). Ce mai vrea Dumnezeu sa facem ca sa ne primeasca acolo ? Dupa cate se pare, fapte bune. "Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut." Dar... si ateii , si musulmanii si alti necrestini pot face fapte bune, pot fi milostivi in adancul inimii lor... (v-o spun din experienta mea de ateu si de prieten cu cativa musulmani ). E necasar sa fim milostivi si buni la suflet. Dar e suficient ? Biblia zice ca nu. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 19:24:40 |
| Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 23:13:56 |
| Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 10:23:38 |
|
|