Citat:
În prealabil postat de delia31
Tricesimus, daca tot esti atat de zelos pe drumul Damascului, indura-te de monahii aflati in nestiinta si du-te misionar la Athos, cu Biblia asta in original, care zici ca a aparut intre timp la indemana oricui.
|
Nu se poate vorbi de "neștiință" la acei monahi. Cu siguranță știu mai multe decât mine și au la dispoziție și Biblia în originalul grecesc. To ce trebuie să facă, e s-o creadă și să i se conformeze. Poate o și fac -nu sunt eu pus să-i judec- însă un lucru nu-l fac, căci s-ar afla și ar avea o mare influență pozitivă în rândul ortodocșilor români: ar putea restabili și adevărul (biblic) cu privire la ziua de odihnă. S-au creat și condițiile prin acest prim pas al recunoașterii duminicii ca zi întâi a săptămânii.
Citat:
În prealabil postat de delia31
Serios acum, chiar fara nici o ironie, daca tot esti asa ferm in credinta adventista, ce te-ar impiedica sa faci un pelerinaj de documentare la Athos cu 250 euro?
|
Nu cred că aș fi potrivit să cresc afacerile firmelor de turism, ori ale mănăstirilor athonite. În calitate de contribuabil la venitul de stat (din care o parte merge și către Biserica Ortodoxă și mănăstirile ei) e suficient aportul meu. Dacă Statul și Biserica Ortodoxă ar face la fel și în cazul Bisericii AZȘ, la ora aceasta am avea deja cel puțin 10 spitale moderne, dotate la standard și cu personal adventist. Cred că ar fi un ajutor semnificativ pentru sistemul medical în declin din țara noastră.