Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 23:56:10
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
O fi ortodoxia veche de 2.000 de ani (deși după alte surse nu are mai mult de 1.000), însă între timp Biblia e la îndemâna oricui inclusiv în limba sursă.

Tricesimus, daca tot esti atat de zelos pe drumul Damascului, indura-te de monahii aflati in nestiinta si du-te misionar la Athos, cu Biblia asta in original, care zici ca a aparut intre timp la indemana oricui.

Serios acum, chiar fara nici o ironie, daca tot esti asa ferm in credinta adventista, ce te-ar impiedica sa faci un pelerinaj de documentare la Athos cu 250 euro?
Poate nu ti-ar strica sa afli diferenta dintre “ortodoxia de debara” si “ortodoxia din Biserica”, dintre ortodocsii de internet, de apartament si ortodocsii de chilie.
Ai putea afla si aici, da’ ti-ar prinde bine si o vacanta!

http://www.provitur.ro/pelerinaje/grecia/96.html

PROVITUR Romania va invita sa descoperiți Sfantul Munte Athos intr-unul din pelerinajele organizate in perioadele: 25 februarie – 4 martie 2011; 1 – 8 aprilie 2011; 6 -13 mai 2011; 3 – 10 iunie 2011; 26 august – 2 septembrie 2011; 11 – 18 noiembrie 2011.
Se vor vizita manastirile: Xeropotamou, Kutlumusiu, Vatoped, Pantokrator, Stavronikita, Iviron, Filotheu, Marea Lavra și Schiturile Romanești Prodromu.

Kalo taxidhi kai kales dhiakopes!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 07:13:32
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Tricesimus, daca tot esti atat de zelos pe drumul Damascului, indura-te de monahii aflati in nestiinta si du-te misionar la Athos, cu Biblia asta in original, care zici ca a aparut intre timp la indemana oricui.
Nu se poate vorbi de "neștiință" la acei monahi. Cu siguranță știu mai multe decât mine și au la dispoziție și Biblia în originalul grecesc. To ce trebuie să facă, e s-o creadă și să i se conformeze. Poate o și fac -nu sunt eu pus să-i judec- însă un lucru nu-l fac, căci s-ar afla și ar avea o mare influență pozitivă în rândul ortodocșilor români: ar putea restabili și adevărul (biblic) cu privire la ziua de odihnă. S-au creat și condițiile prin acest prim pas al recunoașterii duminicii ca zi întâi a săptămânii.

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Serios acum, chiar fara nici o ironie, daca tot esti asa ferm in credinta adventista, ce te-ar impiedica sa faci un pelerinaj de documentare la Athos cu 250 euro?
Nu cred că aș fi potrivit să cresc afacerile firmelor de turism, ori ale mănăstirilor athonite. În calitate de contribuabil la venitul de stat (din care o parte merge și către Biserica Ortodoxă și mănăstirile ei) e suficient aportul meu. Dacă Statul și Biserica Ortodoxă ar face la fel și în cazul Bisericii AZȘ, la ora aceasta am avea deja cel puțin 10 spitale moderne, dotate la standard și cu personal adventist. Cred că ar fi un ajutor semnificativ pentru sistemul medical în declin din țara noastră.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11