View Single Post
Vechi 25.01.2011, 17:05:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Chiar daca e pomenita de 53 de ori aceasta zi nicaieri nu se scrie ca trebuie sa o si respectam. Aici faci pe naivul! Se vorbeste despre sabat fara a se face referire la faptul ca trebuie respectat!
Acum ai întors-o ca la Ploiești! Cu doar patru ore în urmă spuneai, citez: "sabatul nu este pomenit in Nt". Deci până la urmă este pomenit... Ba, este pomenit în calitate de Poruncă Divină (Luca 23,56). Dar eu te-aș întreba, unde se face referire la duminică că trebuie respectată?? La această întrebare bineînțeles te vei face că plouă.

Citat:
s-a dat o alta zi de odihna poporului lui Dumnezeu!
Eu te-am întrebat unde anume scrie că a fost "înlocuită"? Și ce-mi răspunzi dumneata?. Acum dacă te întreb unde scrie de "altă zi de odihnă", iar o dai din colț în colț, ori îmi servești pe tavă un text contrafăcut. Bun și ăla până încep muncile Iadului...

Citat:
Nu scrie dar Duminica e pomenita des in Nt
Cât de "des"? Te întreb pentru a doua oară! Cumva de 53 de ori?

Citat:
si stiind ca toti crestini respectau Duminica e de inteles ca aceasta zi e!
Altă gogoașă! Domnule, toți creștinii (la data scrierii NT) păzeau sâmbăta. Auzi dumneata? S â m - b ă - ta!

Citat:
Aici faci o confuzie. Primii crestini nu prea stiau ei sa citeasca
Uite un exemplu de "primii creștini": Fapte 17,11. Nu numai că știau să citească Scripturile, dar o făceau zilnic!

Citat:
asa ca Nt nu este o carte de dogme, mai degraba este o carte in care ne sunt descrise niste fapte! In Romanii si poate si in alte locuri se face teologie dar nu despre toata credinta si doar despre credinta in general!
Deci NT este un fel de mâzgălitură nedemnă de luat în seamă (ca și VT)... bravo creștine!

Citat:
Hai domnule eu nu sunt indoctrinat ca tine! Se intalnesc adventii in fiecare zi? Ma pot duce eu in fiecare zi la biserica?
Actually yes! Ai călcat iar în străchini, dacă urmărești linkul din semnătură vei observa că în perioada aceasta se întâlnesc chiar zilnic. Însă era vorba de primii creștini, nu de ultimii. Încearcă să răspunzi punctual la întrebări, dacă nu vrei, nu poți , sau nu știi, măcar nu mai băga umplutură.

Citat:
Dar Duminica apare in Nt cu o proeminenta ce lasa de gandit unora ca tine!
Cât de mare e "proeminența", protuberanța asta? Cam așa cât o gogoașă? E pentru a treia oară că întreb...

Citat:
Aici este ce am scris mai sus.
Adică tot 0 (zero) răspuns. Nu mai întreb, că încep să pierd șirul...

Citat:
Sambata apare mai proeminent deoarece pe vremea aceea Iisus fiind sub lege trebuia sa tina sambata se ducea sambata la sabat etc etc. Dar era sub lege! Apoi in Nt crestinii predicau uneori sambata deoarece vestea cea buna trebuia data intai evreilor si acest lucru se facea mai usor in sinagoga
Serios? Și unde nu era sinagogă, și unde erau Neamuri, apostolul Pavel de ce predica tot sâmbăta?

Citat:
Trebuie sa arati acest lucru apoi e o greseala! daca zice cineva o prostie o spui si tu ca fiind adevarata?
Mai și glumește omul, nu trebuie să fim tot timpul crispați, chiar dacă ne fuge... duminica de sub picioare...

Citat:
Apoi aceea lege e intepretabila ca si legea sa nu ucizi! Tu o iei la modul habotnic!
Oricum ai lua-o, "să nu ucizi" nu înseamnă niciodată "să ucizi", iar "Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei s-o sfințești" nu înseamnă niciodată "Adu-ți aminte de ziua duminicii s-o sfințești"

Citat:
Apoi era data pentru evrei!
Adam și Eva nu erau evrei. Odihna sabatului datează de atunci.

Citat:
Nicaieri nu se spune sa nu schimbam aceasta zi!
De fapt chiar se spune "Să nu care cumva să nu păziți sabatele Mele!", iar despre omul fărădelegii este scris că "va schimba vremile și legea". Singura poruncă din Lege ce se referă la vreme este porunca sâmbetei.
Reply With Quote