Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Deci (fatalmente, toate frazele trebuie să înceapă astfel) domnule Florin, m-ai dat gata cu mistica cifrei opt! E cifra desăvârșirii și mai mult decât atât, e sublimul unui mariaj ménage à huit, e Octoihul Mijlociu, ce mai! Cred că vei revoluționa calendarul cu octomâna asta ciudățică, dar mai așteaptă nițel... încă nu s-au stins ecourile ultimei reforme a BOR, iar românul nostru ortodox de 2.500 de ani nu prea agreează felul aista de haleală protestantă.
P.S. Ai rogu-te înțelegere pentru pamfletul de mai sus, e rodul muzei "cu coadă după ureche"...
|
Știi ce, omule...
Dracul e atât de prost (datorită întunecimii sale) încât nu înțelege multe. El doar ispitește, doar doar o afla ceva. Și nenoricirea mare e că și dacă află tot aiurea rătăcește. Dumneata ești om, bănuiesc, dar din păcate asculți de duhul amănuntelor fără a înțelege rezumatul (și totuși sunt sigur că ai înțeles ceva, ceva, din mila Domnului nu de la vrăjmașul... , de aceea vei și da socoteală). Asta în ceea ce te privește.
Apoi, mai e un lucru de care nu ai habar, anume că atunci când stai de vorbă cu un eretic (greșit-credincios, ca dta...) prea mult, interesul celui întunecat nu este altul decât ca, prin cei căzuți în înșelare (ca dta...), să-i amețească și să le zdruncine credința celor de pe Cale (adică noi, ortodocșii...). Și nu face asta decât prin fel și fel de amănunte.
De pildă a aflat dracul dtale de faptul că unii dintre noi, dintre cei drept-credincioși, nu cunoaștem în detaliu ce e cu ziua a 8-a (asta spre rușinea noastră, doar că nu te bucura prea mult, căci noi suntem ai lui Hristos și nu se cuvine dtale sau dracului dtale să vă dăm socoteală, îndeosebi pentru multa voastră obrăznicie...). Dacă aș fi văzut măcar un semn de smerenie din partea dtale atunci m-aș fi temut de Domnul și aș fi încercat să mai lămuresc una-alta, din voia Domnului. Dar așa, însuți dta te lipsești de îndreptare prin însăși alegerea pe care ai făcut-o: te crezi deștept nevoie mare și crezi că ești viu dar nu știi că ești mort.
Domnul să te ajute să te-ndrepți și tot Domnul să-l certe pe ticălosul ăla care te ține legat!
...
Frați ortodocși, vă rog nu vă mai risipiți în explicații fără sens către acest rătăcit. Mai bine-i va fi lui să flămânzească decât să risipească porcilor cele sfinte. Nu vă tulburați și lăsați-l în plata Domnului. Și să ne păzim, să ne rugăm, în primul rând pentru noi, că se vede că a aflat vrăjmașul cum să ne tulbure sau cum să bage zâzanie. Să stăm cu pace și să ascultăm de cei vii, de sfinții noștri, care cu dumnezeiască știință ne învață ca "Cu cel eretic după prima și a doua mustrare nici bună ziua să nu-i mai dai!".
Și nu dăm noi socoteală oricui, ci doar Celui ai cui suntem, Hristos, Dumnezeul nostru, Căruia se cuvine cinstea și slava și închinarea.
Eu, unul, nu cunosc și nici n-am auzit vreodată, dar mai ales de acum înainte de zăngănitul de tinichea ce se cheamă "tricesimu...". Am aflat că e unul mort și că-i pute sângele până chiar și aici, pe internet.
Doamne ajută! și ne ține pe noi pe Cale, și luminează-i pe cei rătăciți. Eu nu știu nimic și nimic nu pot.