View Single Post
Vechi 28.01.2011, 20:21:35
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Iata cat de minunat intelege dreptatea dumnezeiasca parintele Savatie Bastovoi prin intamplarea de mai jos:

Cateva zile in urma a venit la mine la spovedanie o fetita de vreo 8 anisori. O iau de cap si o intreb: “Cum te cheama?” “Lenuta”. “Ia-n zi Lenuta, ce s-a mai intimplat, ce te framanta?” Zice: “Am ganduri rele despre Dumnezeu”. “Mai, mai, Lenuta, si ce fel de ganduri rele ai tu despre Dumnezeu?” “Ca Dumnezeu e rau”. “Dar cum ti-ai dat tu seama ca Dumnezeu e rau?” “E rau, pentru ca El ii pedepseste pe oameni”. “Chiar asa? Pe care oameni ii pedepseste El? Stii tu vreun om pe care l-a pedepsit Dumnezeu?” “Pe oamenii necredinciosi”.

“Cine ti-a zis tie asta?” “Scrie intr-o carte”. “Nu-i buna cartea aceea, Lenuta, cine ti-a dat tie asa o carte?” “Am citit eu”. “Lenuta, ian spune tu, daca un om face o fapta rea, asa-i ca el nimereste la inchisoare?” “Da”. “Si cine-l pedepseste pe el, oare nu se pedepseste el singur, pentru ca a facut o fapta rea si oamenii il pun la inchisoare?” “Da”.

“Dar Dumnezeu nu-l pedepseste, numai oamenii il pedepsesc si el singur se pedepseste cand face o fapta rea. Dumnezeu ne-a spus noua sa ne ducem la cei din inchisoare si sa le ducem de mancare si sa-i ajutam pe ei, asa-i? “Da”. “Si-atunci, Dumnezeu ii pedepseste pe cei necredinciosi sau ii iubeste, daca El ne-a dat porunca sa-i ajutam pe ei?” “Ii iubeste”. “Si cum iti pare tie, Dumnezeu e bun sau rau?” “E bun”. “M-ai esti suparata pe Dumnezeu, Lenuta?” “Nu”. “L-ai iertat pe Dumnezeu?” “Da”.
Ce frumos! Cum am putea sa credem si sa-i spunem unui copil ca, daca va gresi, Dumnezeu il va ierta, dar tot il va pedepsi?!
Reply With Quote