View Single Post
Vechi 29.01.2011, 03:13:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Serios?
Yeshua atunci cum de a baut vin la cina cea de taina, si nu a considerat vinul ca fiind interzis in post?
Iar o dam pe povesti de-ale lui Harap Alb.
Muuulte, mult prea multe sunt imaginate de noi din motive bizare deseori obscure!
Baiatul tau nu te intreaba de aceste obiceiuri stranii?...
Nu am inteles:
1. nunta a fost in post? (in caz ca nu stii: nu se fac nunti in post)
2. De unde stii ca Iisus Hristos a baut vin la acea nunta? (e obligatoriu sa bei? cam jumatate din invitatii de la nunta mea nu s-au atins de vin.. din motive religioase)
3. Finalul este cel mai caraghios: pt fiul tau e normal ca parintii sa bea ? sau de unde vii asa intrebari ciudate?

dar felul in care "le sucesti" este foarte interesant! Intreci orice asteptare.

Variante posibile de raspuns pe care le aveai la dispozitie:
-"am vorbit si eu fara sa gandesc"
-"am facut o gluma proasta"
-"eu nu tin post ca asa vreau eu"
-"duhovnicul meu ma impartaseste post ca asa vrea el" (nu te impartaseste nimeni daca nu vrei sa tii post fara motiv de boala etc.. )
-"de fapt nu sunt ortodox" (ceea ce ar fi evident din moment ce nu crezi in Sfanta Treime)-etc

Dar tu te justifici prin: "nunta din Cana a fost in post, iar Iisus Hristos a baut vin in post"...
Esti fenomenal!
Asa te autojustifici tu ca sa nu postesti?
(Adica un motiv mai marunt nu ai gasit?)

(Explicatie suplimentara pt cine chiar se indoieste: crestinii postesc vineri in amintirea patimilor pe cruce a lui Iisus Hristos (miercuri - ziua trista a vanzarii Mantuitorului). Postul miercuri si vineri este reglemantat de la inceputurile crestinismului.. apare in Didahia, sec I)