Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 31.01.2011, 07:01:00
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In caz ca nu ati inteles, eu nu am scris ca ar avea catolicii altfel de minuni crestine, diferite fata de cele din primul mileniu, ci ca unele minuni nu pot fi decat de la vrajmasul, in niciun caz minuni crestine. Si am explicat si de ce, ar trebui sa fie clar si pentru dvs. de ce.
Este foarte clar pentru mine care este mecanismul în baza căruia alegați acest lucru.
L-am mai întâlnit și la alții, nu sunteți primul.

De pildă, Martorii lui Iehova explică foarte doct că în basoreliefuri sumeriene se văd indivizi purtând cruci la gât - ergo, crucea este un simbol religios precreștin, deci e mare păcat să purtăm cruce la gât (sau pe biserică).

Sau, chiar aici pe forum, un adventist explica de curând că în Scriptură nu se pomenește nici unde despre lumânări ca obiect de cult. De vreme ce Biserica primară nu folosea lumânări, e clar, lumânările sunt de la dracul.

Logica dumneavoastră funcționează la fel - dacă în Pateric nu se vorbește despre stigmate, gata, s-a închis robinetul minunilor, Dumnezeu nu mai are dreptul să vorbească aleșilor Săi într-un nou mod; orice nu e ca în Pateric e de la dracu.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Hula impotriva Duhului Sfant este in primul rand erezia, adica neadevarul.
V-am invitat să citiți pasajul din Scriptură în care se vorbește despre hula împotriva Duhului Sfânt în context. Văd că n-ați făcut-o.

Dacă aveți ideea asta fixă că ortodoxia a pus monopol pe sfințenie, vă rog din nou să-mi răspundeți: Câți sfinți ortodocși au murit în ultimele secole în misiune, predicând Adevărul popoarelor păgâne, îndeplinind ceea ce Mântuitorul a dispus în mod imperativ - învățați toate popoarele, duceți Evanghelia pe tot pământul ?
Reply With Quote