View Single Post
Vechi 01.02.2011, 13:13:08
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Cine stie exact explicatia cuvantului "a judeca", in sens juridic asa cum Domnul nostru Iisus Hristos l-a folosit, o sa-si dea seama ca a da pe fata greselile cuiva nu este judecata! Deabia atunci cand cineva rosteste sentinta se face judecator!
Chiar si atunci cand cineva spune "vei ajunge in iad!" nu poti sti clar ca acela a judecat, pentru ca aceasta afirmatie mai poate exprima si o probabilitate rezultata in urma observarii comportamentului cuiva. Acuzarea cuiva de ceva deasemena nu inseamna inca judecata!
Probabil ar trebui sa fim mai atenti atunci cand spunem cuiva ca "judeca" pentru ca nu stim daca in sufletul sau a hotarat si o sentinta. Poate ne ofera doar o mustrare.
Sfantul Ioan Gura de Aur a fost acuzat de imparateasa Eudoxia ca el judeca nu mustra - ceea ce era fals! El mustrand-o ca sa se indrepte.
Eu facand acest rationament am JUDECAT - dar cu sensul de a-mi folosi judecata/mintea; a rationa.
Sfânta Evanghelie după Ioan,CAP 5
22. "Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.
23. Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis.
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
26. Căci precum Tatăl are viață în Sine, așa I-a dat și Fiului să aibă viață în Sine;
27. Și I-a dat putere să facă judecată, pentru că este Fiul Omului."

Va dati seama ce faceti??Va puneti pe scaunul de judecata al Domnului Iisus Hristos!
"Judecata/mintea,ratiunea" este doar pentru propriile ganduri,pacate si fapte!
Reply With Quote