![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cine stie exact explicatia cuvantului "a judeca", in sens juridic asa cum Domnul nostru Iisus Hristos l-a folosit, o sa-si dea seama ca a da pe fata greselile cuiva nu este judecata! Deabia atunci cand cineva rosteste sentinta se face judecator!
Chiar si atunci cand cineva spune "vei ajunge in iad!" nu poti sti clar ca acela a judecat, pentru ca aceasta afirmatie mai poate exprima si o probabilitate rezultata in urma observarii comportamentului cuiva. Acuzarea cuiva de ceva deasemena nu inseamna inca judecata! Probabil ar trebui sa fim mai atenti atunci cand spunem cuiva ca "judeca" pentru ca nu stim daca in sufletul sau a hotarat si o sentinta. Poate ne ofera doar o mustrare. Sfantul Ioan Gura de Aur a fost acuzat de imparateasa Eudoxia ca el judeca nu mustra - ceea ce era fals! El mustrand-o ca sa se indrepte. Eu facand acest rationament am JUDECAT - dar cu sensul de a-mi folosi judecata/mintea; a rationa.
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 01.02.2011 at 11:20:42. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cristian Pomohaci si Vasile Marcus ,ce parere aveti despre muzica lor? | tigerAvalo9 | Generalitati | 53 | 30.08.2017 11:36:24 |
Despre parintele Cristian Pomohaci | mela me | Generalitati | 85 | 30.04.2013 18:51:43 |
A murit Cristian Paturca | antiecumenism | Generalitati | 43 | 26.01.2011 20:26:11 |
Cristian Pomohaci | maxx2000ro | Generalitati | 14 | 05.05.2010 13:54:24 |
Cristian pomohaci | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.07.2009 19:32:37 |
|