Subiect: Smerenie
View Single Post
Vechi 01.02.2011, 16:06:41
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Ti-ai facut o idee?
Da. Din ce spui rezulta ca smerenia ar fi inteligenta, cunoasterea si acceptarea adevarului. :)

Oricum "smerenie" e cel mai confuz termen pe care l-am intalnit. Cineva care vrea sa inteleaga destul de detaliat si exact cum stau lucrurile, ar trebui sa-l ocoleasca, sa inteleaga detaliile conceptului "smerenie" folosind alte cuvinte. Eu il scot complet din minte, deoarece de fapt cuvantul "smerenie" nu reprezinta nimic concret si m-ar mentine in confuzie daca l-as folosi.

Nu zic ca nu este un termen bun. Este ideal pentru conceptia populara, pentru a transmite maselor intr-o forma comprimata mai multe concepte. Dar in capul unuia care vrea sa inteleaga mai detaliat ce inseamna "smerenia", termenul creaza numai confuzie, prea multe intelesuri intr-un singur cuvant care de fapt nu inseamna nimic cat timp nu intelgi intai foarte detaliat fiecare aspect al subconceptelor conceptului "smerenie".

Oricum, intelesul adevarat al termenului "smerenie" a degenerat mult. Sau poate a fost special proiectat asa de intelepti pentru a fi un cuvant adaptabil mai multor categorii de indivizi.

Nu stiu care sa fie adevarul, in schimb nu-l includ in vocabular. Daca as folosi in exprimare termenul "smerenie", n-as spune de fapt nimic...