Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2011, 15:38:17
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Toate bune si frumoase, dar tot n-am inteles destul de exact care este intelesul cuvantului "smerenie". Oricum, intre timp am constatat ca este mai mult decat "respectul".

Smerenia cred ca este de fapt anularea sau chiar contrabalansarea actiunilor negative, transformandu-le in actiuni pozitive. Bineinteles ca a face asta implica o multime de lucruri. Metodele sunt dinamice. De aceea e greu de explicat in cuvinte. Dar cred ca e nici mai mult nici mai putin decat stapanirea unei legi universale. Ramane sa incerc sa inteleg mai exact, deoarece explicatii satisfacatoare, destul de exacte, nu am gasit nicaieri.
Iit dau niste exemple simple:
1. Iti doresti mult de tot ceva si il obtii. Daca spui "MAMAA CE TARE SUNT!!!AM REUSIT!"nu e smerenie ! Daca spui "DOAMNE TIE ITI MULTUMESC,FARA TINE NU REUSEAM SA AM NIMIC!"... este semn de mare smerenie..
Deci nu iti atribui tie nici un merit, pt.ca fara Dumnezeu nimic nu erai si nimic nu faceai...
2.Daca ai necazuri mari si incepi sa devii deznadajduit si sa dai vina pe toti cei din jur, pe sistem,pe politica,pe familie,mai rau,pe dumnezeu ca te-a uitat sau nu e corect...nu e semn de smerenie...Daca spui "Doamne ,pentru pacatele mele patesc aceste lucruri,Izbaveste-ma Doamne de cel rau" este semn de mare smerenie si indata Dumnezeu se va milostivi de sufletul tau...
Deci trebuie sa fii constient ca pacatele tale sunt cauza efectelor pe care le suporti...nu Dumenzeu te pedepseste ..
"Rabdarea raului sau umilinta in credinta lui Dumnezeu este cea mai uriasa putere asupra raului in lumea aceasta."-Arsenie Boca "Cararea Imparatiei"

Ti-ai facut o idee?

Last edited by Melissa; 01.02.2011 at 15:49:27.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre umilinta si smerenie ionut12 Generalitati 14 17.03.2012 09:03:52
credinta si smerenie doinita.p Intrebari utilizatori 11 10.07.2011 23:29:06
Despre smerenie adam000 Pocainta 14 30.09.2010 15:14:39
falsa smerenie ioanhodean Pocainta 19 17.06.2008 17:26:51
smerenie danyel Secte si culte 9 23.03.2008 01:04:38