Citat:
În prealabil postat de eremieb
cine l-a creat pe om pacatos?
Din cate stiu Dumnezeu l-a creat pe om asa cum e el.
Ce dumenzeu milostiv e ala care il face pacatos, imperfect, dandu-i posibilitatea sa nu-i asculte cuvantul si dupa aceea sa-i ceara sa-i asculte cuvantul sau se duce in iad.... si dupa aceea dupa ce a trimis oamenii in iad se gandeste... stai eu sunt milostiv....
|
Dumnezeu nu a creat o masinarie care sa faca tot ce ii spune El, tu chiar ai fi vrut sa fie asa? Daca Dumnezeu l-ar fi creat pe om perfect atunci noi nu stiu daca am fi existat azi, pentru ca Adam si Eva nu ar fi gresit s.a.m.d. Dumnezeu cand a creat pe om i-a dat LIBERTATE, i-a pus in fata binele si raul si l-a lasat sa aleaga, asta mi se pare mult mai intelept decat sa fi creat un om perfect. Tocmai asta e farmecul vietii, avem libertatea de a alege incotro vrem sa ajugem, in rai sau iad, la fel cum au ales oamenii in Vechiul Testament si la fel cum alegem noi in zilele noastre.
Si in legatura cu nelamurirea ta despre faptul ca oamenii in Vechiul Testament mergeau in iad, sa stii ca sunt multe lucruri pe care noi ca oameni nu le intelegem, judecata Lui Dumnezeu e putin diferita de a noastra, noi putem alege daca ne incredem in Dumnezeu sau nu, intelegi? Si daca alegem sa ne incredem in El atunci nu Il judecam chiar daca unele lucruri nu le intelegem. Pe asta se bazeaza credinta, e ca si in cazul unui ateu, el alege sa nu creada in existenta Lui Dumnezeu si nu poti sa-i aduci nici un argument ca sa il convingi, pentru ca a fost alegerea lui sa nu creada, asa cum si tu ca si crestin ai ales sa crezi si nu ai nevoie de argumente logice pentru asta, credinta o simti, o traiesti. Asa si cu nelamurirea ta, Dumnezeu nu e rau, ceea ce s-a intamplat in Vechiul Testament a fost consecinta pacatului, pentru ca plata pacatului e moartea, nu a vrut Dumnezeu sa se intample asta, eu cred ca Dumnezeu a dat dovada de cea mai mare dragoste posibila cand cu toate ca NOI am gresit, El L-a trimis pe Fiul Sau sa moara PENTRU NOI ca sa avem din nou sansa de a ajunge in rai langa Dumnezeu. Nu e nevoie de nici o deductie logica, parerea mea, tu alegi daca vrei sa crezi lucrul acesta sau nu :)
Doamne ajuta!
Ioana