![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
06dec cred ca ai dreptate.... Oricum Biblia e scrisa de oameni, poate fi transcrisa, rescrisa, pararescrisa de cate ori vrea biserica. Tin sa va aduc aminte ca multi oameni si multe idei au fost condamnati de biserica fiindca au spus adevaruri ce contraziceau ce spunea oamenii "drepti" ai bisericii si "dreapta credinta".
Ex: - Pamantul e rotund:) - erezie e mana diavolului aici :D - Pamantul se invarte in jurul Soarelui - la fel, Dumnezeu ne-a creat numai pe noi si suntem buricul targului, pana si universul se invarte in jurul nostru:)) |
|
|||
|
|||
![]()
eremieb, esti in ratacire:
1. Confuzie intre catolicism (scolastici) si intre ortodoxi. 2. Bibilia este scrisa de oameni in sens de unelte. Cei care au scris sau au copiat biblia au fost "stiloul" lui Dumnezeu. Evrei aveau o casta anume care copiau, identic, biblia. Cand a fost vorba sa fie tradusa in greaca, s`a organizat o mare adunare de cate 7 oameni pentru fiecare din cele 12 case ale Israelului. Si fiecare a luat o parte din Tora si au tradus`o in greaca. Cand s`a ajuns la Isaia, s`a tradus: si a luat femeia/fata prunc in pantece. A doua zi era sters. Si tot asa. Si s`a aratat, ca trebuie sa fie cuvantul fecioara. Si a fost mare vanzoleala pe tema asta la vremea aceea. Iar cel ce a tradus acest lucru a rugat pe Domnul sa`i dea zile sa vada aceasta Mantuire. Si a trait 150 de ani si el a fost cel ce l`a primit in Templu pe Iisus Hristos. El a fost Dreptul Simeon. 3. Cat despre stiinta sa stii ca Biserica Ortodoxa nu o contrazice. Ci este de acord cu ea. Nu recunoaste insa pseudostiinta (yoga, astrologia, homeopatia, bioenergia, radiestezia, vrajitoria etc). Si Biserica Ortodoxa nu a negat ca pamantul e rotund, ca se misca in jurul soarelui etc. Biserica Ortodoxa nu a vrut niciodata sa aiba un cuvant de spus in stiinta. Catolicii au avut aceasta boala. A fost o vreme cand la ei toata stiinta trecea la aprobat pe la Vatican. Acest lucru datoranduse faptului ca Papa era infailibil. Si daca el zicea ceva asa ramanea. La ei. |
|
|||
|
|||
![]()
Interesantă descoperire scripturistică ne arată părintele Dan Bădulescu,Doamne ajută-i!! http://www.geocities.com/prdanbadulescu/cosmologie.html
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe scurt ar fi cam asa:
Intr`un joc, Civ, Age of Empire etc, un personaj, daca ar putea gandi, ar zice: - pai cum s`a facut jocul asta in doi ani, ca pana a evoluat totul pana la mine (omul din joc) ia uite sunt nu stiu cate mii de ani (timpul din joc). Asa cum programatorul poate crea totul, fara ca personajul sa vada vreo discrepanta in timp asa si noi, in lume avem impresia ca lumea este de `spe miliarde de ani. Totusi cine are dreptate? Dumnezeu sau omul? Dumnezeu a creat timpul. A creat lumea. A creat omul. A spus (biblia este scrisa sub influenta Duhului Sfant) ca lumea s`a facut in sapte zile. Dumnezeu i`a descoperit Biblia in timp omului. Omul a fost facut (este o faptura creata). La un moment dat omul s`a apucat de scris, dupa ce a uitat de Dumnezeu. Omul a inceput sa aiba notiunea timpului. Omul a inceput sa invete. Omul ajunge si se intreaba de unde sunt toate? Desi raspunsul este de la Dumnezeu el nu accepta acest raspuns. Si zice de cand sunt toate? Desi si aici are raspuns, merge mai departe. Pana unde? Pai cata vreme omul este circumscris lumii acesteia, fara a lua in seama revelatia, omul e in ratacire. Stiinta este stiinta. Este un fapt. Este palpabila. Apesi pe buton si se aprinde becul. Pseudostiinta este pana la urma si evolutionismul, in sensul ca omul s`ar trage din maimuta si nu ca este facut de Dumnezeu asa cum spune in Biblie. Exista evolutie este adevarat. Cainele este un exemplu. Dar tot caine este fie rotweiler fie canis. Si oameni evolueaza, se indumnezeiesc sau involueaza, se indracesc. Sa ne ajute Domnul sa avem cerdinta si sa nu cadem. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre creerea lumii deja au aparut ceva teorii care au dus oamenii in ratacire.
Dar ce ziceti de lumea de acum, de azi, care teoretizeaza acum distrucerea decalogului: 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. Multi au dumnezeu pe mamona, TV, masina etc sau nu au Dumnezeu. Ei sunt atei. 2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, si sa te inchini lor. Cati tineri nu au afise cu staruri si sorb cuvintele lor din cele mai imbecile interviuri. Cati copii nu injura ca starul lor injura. Cati nu scuipa ca starul lor scuipa. etc 3. Sa nu iei Numele Domnului Dumnezeului tau in desert. Cati nu vorbesc in Numele Domnului pentru a obtine favoruri sau a creste in sondaj? 4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste pe ea. (Aceasta este Duminica) Cati nu muncesc duminica? 5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie tie si multi ani sa traiesti pe pamant. Cati mai avem grija de parinti sau ii ascultam cand ne zic cate ceva? 6. Sa nu ucizi. Avortul este permis. Avortul este crima pentru ca la doua luni jumate copilul are deja ochi, maini, oase, inima care bate etc. Eutanasia incepe sa fie acceptata pe ici pe colo. 7. Sa nu traiesti in desfranare. Sa nu curvesti incepe sa`si schimbe intelesul. Adica daca ea si el accepta sa se culce cu altii se spune deja ca este moral si nu este imoral. 8. Sa nu furi. Cati nu iau ceea ce nu li se cuvine? Doctori, judecatori, politisti si POLITICIENI? 9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau. 10. Sa nu poftesti nimic ce este al aproapelui tau. Noi romanii nu poftim pentru ca mai bine sa nu aiba. Cum va fi lumea asta peste 50 de ani? Vor veni nepoti nostri la noi si ne va spune ca decalogul este asa o abureala. Nu e valabil. Este o utopie. Si noi ne vom uita tampiti la ei cum se uita strabunica la mine cand ii explicam ca omul se trage din maimuta. Mi`a zis ca mai bine ma duc la sapa decat la scoala daca asa ceva invat acolo. Generatia lui 1905. |
|
|||
|
|||
![]()
deviem de la subiect. Eu cred ca nu tot ce e scris in Biblie e corect. Te rog mai explica-mi odata unde e greseala
1.suflet care se intrupeaza in vechiul testament, evident cu voia lui Dumnezeu 2.acel suflet se intrupeaza in nea Ion 3.Ion e un om bun, se roaga Lui Dumnezeu, face tot ce este invatat de comunitate, de Dumnezeu cu mijloacele disponibile lui. Intr-un cuvant e un om de nota 10 perfect pt intrat in rai 4. Ion moare 5. [color=red]Ion se duce in iad[/color] Unde este greseala???? --------------------------------- citat din Ioana_D: [color=blue]Ei bine, intr-adevar oamenii din Vechiul Testament dupa moarte mergeau in iad [/color]... [color=red]Ideea e ca Dumnezeu nu e rau si nu i-a lasat pe oameni sa ramana in iad, de aceea L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru noi, tocmai pentru a ne reda sansa de a ajunge in Rai[/color], in Imparatia Lui Dumnezeu, de unde nu ar fi trebuit sa plecam, si pe care a pregatit-o Dumnezeu pentru noi inca de la facerea lumii. [color=red]Astfel ca Dumnezeu stia ca oamenii si sfintii Vechiului Testament vor sta doar pentru un timp in iad, pana ce Iisus avea sa vina pe pamant, sa moara si atunci sa se pogoare la iad si sa deschida usile care inchideau pe oameni acolo.[/color] Chiar este o frumoasa reprezentare a acestui episod biblic, pogorarea la iad a Mantuitorului si ruperea lanturilor iadului, asa metaforic vorbind nu stiu daca ai vazut aceasta reprezentare in bisericile in care ai fost, cred ca ar trebui sa fie in fiecare biserica, la cea unde merg eu e asa mare pe perete, e foarte frumoasa si sugestiva Dupa ce s-a pogorat Mantuitorul la iad si a deschis usile iadului, toti dreptii Vechiului Testament au fost eliberati si li s-a redat sansa de a sta langa Dumnezeu in Rai, acolo unde merita dupa ce au trait pentru Dumnezeu si I-au urmat in viata lor pamanteasca. Deci, sfintii din Vechiul Testament au stat in iad doar pana la venirea Mantuitorului si pana ce a murit pe cruce ca sa ne elibereze, intelegi? --------------------------- Astfel ca Dumnezeu stia ca oamenii si sfintii Vechiului Testament vor sta doar pentru un timp in iad, pana ce Iisus avea sa vina pe pamant, sa moara si atunci sa se pogoare la iad si sa deschida usile care inchideau pe oameni acolo. Ok sa luam o situatie ipotetica: Adrian e judecator. El are un fiu. Adrian trimite in inchisoare (pe viata) oameni, fie ca sunt vinovati fie ca sunt nevinovati. Adrian nu poate fi oprit de nimeni, el este atotputernic. Dupa 20 de ani se gandeste ca unii oameni din aceia ar trebui sa fie liberi si isi trimite fiul sa-i elibereze. Pt asta fiul trece prin chinuri groaznice dar reuseste in final. Adrian de acum incolo e judecator corect Intrebare... cum e Adrian ca a trimis la parnaie oameni nevinovati? Daca vedeti o asemanare cu vre-o situatie reala sa stiti ca e imaginatia voastra. Dumnezeu e bun(vb serios) Biblia e corecta din scoarta in scoarta(nu vb serios) ........................................ 06dec o sa-mi bat neuronii sa inteleg acel document p.s pentru cei care nu au inteles ideea era ca undeva in biblie e ceva putred.... Daca oamenii din vechiul testament au fost trimisi in iad fara drept de echivoc si Dumnezeu era atotputernic=> Dumnezeu e rau(dupa sistemul meu de valori de... mie mi se pare rau sa trimiti la tortura oameni nevinovati timp de cateva milenii dar nu toti suntem de aceeiasi parere) daca Dumnezeu este atotputernic, bun si drept=> nu ar fi putut trimite in iad oameni nevinovati=> 1.Biblia gresita in anumite puncte 2. De cine naibi ne salveaza Iisus? Dumnezeu bun, atotputernic, drept, cinstit, onest si "oamenii buni din vechiul testament se duceau in iad"- ei aceste 2 afirmatii sunt in contradictie. Eu nu vorbesc despre altceva, nu vorbesc nici de greseala nici de cele 10 porunci nici de nimic altceva decat contradictia acestor 2 "adevaruri". Unul e gresit. Stiti cred ca o sa scriu un articol "Instigare la gandit" :D |
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii nu sunt atat de buni incat sa se mantuie singuri.
Oamenii nu se pot mantui. Mantuirea este data de Iisus Hristos. Consecinta mantuirii este intrarea in Imparatia Cerurilor. Greseala este ca judeci tu si nu lasi judecata lui Dumnezeu. Cocluziile apar daca lasi primele seturi de ipoteze. A: Despre Dumnezeu 1. Dumnezeu este bun 2. Dumnezeu este corect 3. Dumnezeu este atotputernic( poate face orice) 5. Dumnezeu nu vrea ca noi, oamenii, sa ajungem in iad B: Din Biblie 1. Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva 2. Ei au pacatuit 3. Dumnezeu i-a alungat din rai 5. Iadul e rau Dupa cum vezi ti`am scos punctele 4A si 4B. Daca toti oamenii au ajuns in iad, inseamna ca oamenii nu au facut ce trebuie. Nu s`au iubit unii pe altii. Tu spui ca a fost corect. Eu iti spun ca toti au fost pacatosi. Oamenii nu intra dupa principii de corectitudine in iad sau rai. Ci dupa dreptate sau dupa mila lui Dumnezeu. Poti sa`mi dai exemplu de om fara pacat? |
|
|||
|
|||
![]()
cine l-a creat pe om pacatos?
Din cate stiu Dumnezeu l-a creat pe om asa cum e el. Ce dumenzeu milostiv e ala care il face pacatos, imperfect, dandu-i posibilitatea sa nu-i asculte cuvantul si dupa aceea sa-i ceara sa-i asculte cuvantul sau se duce in iad.... si dupa aceea dupa ce a trimis oamenii in iad se gandeste... stai eu sunt milostiv.... Oricum ar fi trebuit sa ascult un principiu din psihologie: "Intreaba-l pe om care ii sunt credintele. Daca el crede ca poate scapa de o boala cu nu stiu ce ritual vodoo, fa ritualul ala si spune-i sa continue cu medicatia aprobata. O sa fi surprins de ce poate face credinta omului". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
4. Totii oamenii din vechiul testament dupa ce au murit s-au dus in iad - orice ar fi facut fie bine fie rau Asta mi-a scos Krabu din rationament:) M-a lovit noptea:D In rest dragi oameni va rog sa-mi spuneti parerile voastre |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in legatura cu nelamurirea ta despre faptul ca oamenii in Vechiul Testament mergeau in iad, sa stii ca sunt multe lucruri pe care noi ca oameni nu le intelegem, judecata Lui Dumnezeu e putin diferita de a noastra, noi putem alege daca ne incredem in Dumnezeu sau nu, intelegi? Si daca alegem sa ne incredem in El atunci nu Il judecam chiar daca unele lucruri nu le intelegem. Pe asta se bazeaza credinta, e ca si in cazul unui ateu, el alege sa nu creada in existenta Lui Dumnezeu si nu poti sa-i aduci nici un argument ca sa il convingi, pentru ca a fost alegerea lui sa nu creada, asa cum si tu ca si crestin ai ales sa crezi si nu ai nevoie de argumente logice pentru asta, credinta o simti, o traiesti. Asa si cu nelamurirea ta, Dumnezeu nu e rau, ceea ce s-a intamplat in Vechiul Testament a fost consecinta pacatului, pentru ca plata pacatului e moartea, nu a vrut Dumnezeu sa se intample asta, eu cred ca Dumnezeu a dat dovada de cea mai mare dragoste posibila cand cu toate ca NOI am gresit, El L-a trimis pe Fiul Sau sa moara PENTRU NOI ca sa avem din nou sansa de a ajunge in rai langa Dumnezeu. Nu e nevoie de nici o deductie logica, parerea mea, tu alegi daca vrei sa crezi lucrul acesta sau nu :) Doamne ajuta! Ioana |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
corect sau gresit? | Andreea2012 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 14.11.2012 10:12:11 |
am gresit? | Dumitru73 | Generalitati | 69 | 20.06.2012 18:36:55 |
Iubirea gresit inteleasa | Traditie1 | Pocainta | 54 | 21.11.2010 21:36:55 |
Oare unde am gresit? | Simpet | Intrebari utilizatori | 2 | 03.04.2010 22:44:28 |
biblia tradusa gresit? | pisi | Generalitati | 10 | 14.10.2009 17:03:42 |
|