Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Intrebare, cu tot respectul: de unde stie adventismul, aparut in secolul 19, care era practica apostolilor in secolul 1 ?
|
Răspuns: din cartea de bază a oricărui creștin - Sfânta Scriptură- inspirată de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.
Citat:
Din cate stiu eu, ortodoxia isi asuma originea si continuitatea apostolica.
|
Orice denominație creștină își asumă această origine apostolică. Încă n-am auzit de vreun creștin să spună că e ne-christic ori ne-apostolic.
Continuitatea apostolică este un mit fără baze în realitate. Experiența apostolilor a fost unică: ei au fost martori în viață ai minunilor lui Hristos, însă au murit de 19 secole! Ceea ce arămas în urma lor este
învățătura apostolică, iar aceasta da, are continuitate.
Citat:
Ce am remarcat eu:
1. Biserica a aparut inaintea Noului testament.
2. Pana cand s-a definitivat NT, nu e mentionat un cod scris dupa care se ghida si functiona Biserica.
2. In NT nu scrie absolut totul despre ce si cum faceau apostolii si ceilalti crestini.
Intrebarea este: daca traiati in secolul 1, secol in care nu aveati la indemana NT, pe ce baza practicati dvs. credinta crestina si pe ce baza functiona comunitatea dvs. ca Biserica ?
|
Răspuns: tot pe baza Scripturii, așa cum ne-a învățat Hristos (Ioan 5,39). Desigur aveam la îndemână VT, în plus îi aveam în viață pe sfinții apostoli care propovăduiau
doar învățătura curată a lui Hristos fără imixtiuni păgâne. Iar doar peste câțiva ani, aveam la îndemână și celelalte scrieri ale Scripturii: epistolele lor și Evangheliile.