![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Eu consider că nu religia este mântuitoare, ci Cel ce stă în centrul acestei religii: Mântuitorul Iisus Hristos. 2. Religia mea este aceeași cu a dumneavoastră: religia creștină. Doar confesiunile diferă, însă aceasta e o problemă a fondatorilor confesiunilor respective; ei le-au dat aceste denumiri. |
|
|||
|
|||
![]()
Răspunsul meu este: cam tot ce au mărturisit Domnul Hristos și sfinții apostoli, mărturisire găsită de altfel și în simbolul de credință niceean. Desigur sunt unele diferențe, însă acestea sunt în raport cu practica ortodoxiei nu cu cea a apostolilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Imi vine in minte "pastila de ras" !Si chiar ma amuz!!!! E reconfortant...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate stiu eu, ortodoxia isi asuma originea si continuitatea apostolica. Ce am remarcat eu: 1. Biserica a aparut inaintea Noului testament. 2. Pana cand s-a definitivat NT, nu e mentionat un cod scris dupa care se ghida si functiona Biserica. 2. In NT nu scrie absolut totul despre ce si cum faceau apostolii si ceilalti crestini. Intrebarea este: daca traiati in secolul 1, secol in care nu aveati la indemana NT, pe ce baza practicati dvs. credinta crestina si pe ce baza functiona comunitatea dvs. ca Biserica ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu toata credinta in Dumnezeu este buna, dupa cum zice insusi Apostolul Pavel "Fiule Timotei, sfatuieste pe crestini sa fie sanatosi în credinta". Poate să creada cineva in Dumnezeu si credinta lui sa nu-i aduca nici un folos? Sincer nu stiu inca cu cine vorbesc si daca mergeti pe ideea ca mantuirea se poate numai prin credinta. Presupun ca aceasta confesiune isi are inceputurile prin sec. 16. Sa ma contraziceti daca este altfel si apoi am sa formulez si un raspuns.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Confesiunea (denominațiunea, biserica) adventistă de ziua a șaptea își are începuturile în sec. XIX. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Putem avea o discutie despre problema crezului ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|