Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Din context și din comentariile făcute de precursori. De exemplu, versetul 24 (cel de la care a pronit disputa) a fost comentat de-a lungul veacurilor de Athanasius, Adam Clarke, Albert Barnes (susținători ai tezei duminicale); precum și de Augustin, Luther, Calvin și mulți traducători moderni (cei care resping ideea referirii la închinarea duminicală în acest verset).
|
Va rog sa-mi citati surse mai apropiate de secolul lui Neemia, sau macar de secolul apostolic. Cei citati de dvs. au trait la prea multe secole dupa Hristos ca sa poata sa fie de vreun real folos.
Chiar dvs. ati spus ca va practicati credinta , citez:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
pe baza Scripturii, așa cum ne-a învățat Hristos (Ioan 5,39). Desigur aveam la îndemână VT, în plus îi aveam în viață pe sfinții apostoli care propovăduiau doar învățătura curată a lui Hristos fără imixtiuni păgâne. Iar doar peste câțiva ani, aveam la îndemână și celelalte scrieri ale Scripturii: epistolele lor și Evangheliile.
|
Deci, eu unul nu ma pot lasa in baza celor citati de dvs., fiindca nu ei au scris vreo carte din Biblie, nu ei au fost apostolii. Daca cunosterea invataturii crestine la dvs. incepe cu Athanasius, Adam Clarke, Albert Barnes, Augustin, Luther, Calvin și mulți traducători moderni, atunci cred ca tocmai v-ati contrazis in privinta invataturii curate a lui Hristos si a apostolilor.