Jam 3:2 "Pentru ca toti gresim in multe chipuri, daca nu greseste cineva in cuvant, acela este barbat desavarsit, in stare sa infraneze si tot trupul"
1Jn 5:16-17 "Daca vede cineva pe fratele sau pacatuind - pacat nu de moarte - sa se roage, si Dumnezeu va da viata acelui frate, anume celor ce nu pacatuiesc de moarte. Este si pacat de moarte, nu zic sa se roage si pentru acela./ Orice nedreptate este pacat, dar este si pacat care nu e de moarte." era vorba despre rugaciune, nu de sufletul dupa moarte.
Jam 1:14-15 "Ci fiecare este ispitit cand este tras si momit de insasi pofta sa./ Apoi pofta, zamislind, naste pacat, iar pacatul, odata savarsit, aduce moarte"
Mt 5:48 "Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este"
Heb 12:14 "Cautati pacea cu toti si sfintenia, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul"
Mt 5:26, 12:32, 12:36 " Adevarat graiesc tie> nu vei iesi de acolo pana nu vei da cel de pe urma ban." (era vorba de impacare), "Si I-a zis carturarul:Bine, Invatatorule. Adevarat ai zis ca unul este Dumnezeu si nu este altul afara de El", "Insusi David a zis intru Duhul Sfant: "Zis-a Domnul Dumnului meu: Sezi de-a dreapta Mea pana ce voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor Tale""
1Cor 3:15 "Daca lucrul cuiva se va arde, el va fi pagubit, el insa se va mantui, dar asa ca prin foc" era vorba despre dezbinare
1Pet 3:18-20; 2:6 „Pentru ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacatele noastre, El, Cel drept, pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul./ Cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare, / Care fusesera neascultatoare altadata, cand indelunga-rabdarea a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregatea corabia in care putine suflete, adica opt, s-au mantuit prin apa” „Pentru ca este scris in Scriptura: Iata, pun in Sion piatra din capul unghiului, aleasa, de mare pret, si cel ce va crede in ea nu se va rusina”
2 Tim 1:16-18 „Domnul sa aiba mila de casa lui Onisifor, caci de multe ori m-a insufletit si de lanturile mele nu s-a rusinat,/ Ci venind in Roma, cu multa osardie m-a cautat si m-a gasit./ Sa-i dea Domnul ca in ziua acea el sa afle mila de la Domnul. Si cat de mult mi-a slujit el in Efes, tu stii prea bine.”
1 Cor 15:29-30 „”Ca nici un trup sa nu se laude inaintea lui Dumnezeu. / Din El, dar, sunteti voi in Hristos Iisus, Care pentru noi s-a facut Intelepciune de la Dumnezeu si dreptate si sfintire si rascumparare.”
Pentru domnul Erethorn.
As vrea sa-mi explicati, daca binevoiti, de unde reiese de aici existenta purgatoriului (dvs. m-ati pus la treaba).