Citat:
În prealabil postat de Danut7
Sunt peste 300 de proorocii mesianice cu privire la Iisus in Vechiul Testament... Daca fariseii si carturari ar fi cunoscut legea si proorocii cu adevarat atunci l-ar fi cunoscut si pe Hristos...
Poate imi spui si mie ce legi cu privire la sambata nu a respectat Iisus.
|
D-le Danut, eu nu v-am intrebat despre farisei si carturari cum de nu l-au recunoscut pe Mesia in persoana lui Iisus, eu v-am intrebat care erau criteriile dupa care dvs. PERSONAL, cunoscand aceste 300 de proorocii mesianice din VT, l-ati fi identificat pe omul Iisus din Nazaret drept cel la care se refera profetiile !
Cred ca ati observat ca eu v-am intrebat despre dvs., nu despre fariseii din secolul 56 de la facerea lumii !
Noi acum nu le facem proces de constiinta fariserilor de acum 2000 de ani, ci incercam sa vedem cum am fi facut noi daca traiam ca iudei in Israel pe vremea lui Hristos.
Faceti abstractie de Noul testament, care nu exista atunci, faceti abstractie de ce v-au invatat la ora de religie, la biserica sau ce v-a spus pastorul sau preotul dvs. despre Hristos, farisei, Mesia, Iisus.
Dvs. acum sunteti un iudeu din anul 32 de la nasterea lui Hristos, bun cunoascator al Vt si care respecta cu sfintenie toate poruncile lui dumnezeu asa cum sunt ele in VT.
Cu ce va poate determina omul Iisus, care s-a oprit pe strada dvs., sa va faca sa il recunoasteti drept Mesia ?
Caci poporul iudeu , cand Iisus invia mortii si vindeca bolnavii, spunea ca "prooroc mare s-a ridicat dintre noi", nicidecum nu zicea "asta e Mesia".
Fiindca si proorocii anteriori au inviat morti, au vindecat bolnavi, au dovedit ca sunt oameni trimisi de Dumnezeu (vedeti cazul lui Ilia !), si totusi nici unul nu a fost considerat Mesia.
Sa zicem ca Iisus va zicea atunci: "Danut draga, EU sunt Mesia !" Chiar il credeati doar asa, pe baza propriei declaratii ?
Pe ce criteriu il recunosteati dvs. ca fiind Mesia acest Iisus , cand, repet, erati un iudeu corect care nu avea nici NT, nici biserica, nici pastor / preot , ci ii aveati doar pe preotii aronitici si legea VT ??
Daca dvs. nu va considerati vinovat ca nu l-ati recunoscut in Iisus pe Mesia, desi stiti ca sunt 300 de proorocii despre Mesia in VT, de ce ar fi mai vinovati decat dvs. fariseii si carturarii de atunci ??
Cat despre ce legi nu arespectat Iisus cu privire la sambata, el nu a respectat indicatia din Exod (Iesire) 31, 14: "Paziti deci ziua de odihna, caci ea este sfanta pentru voi. Cel ce o va intina, acela va fi omorat; tot cel ce va face intr-insa
vreo lucrare, sufletul acela va fi starpit din poporul Meu".
Orice actiune a lui Iisus era o lucrare, caci el insusi spune: "Tatal meu pana acum lucreaza, si eu lucrez" (Ioan 5).
Deci, una din doua: ori Iisus abroga articolele de lege veche care statuteaza sambata ca zi de odihna, si atunci nu mai e vinovat de calcarea sambetei, ori nu le abroga si atunci incalca sambata facand vreo lucrare, si e vinovat si condamnat pe drept.
Dar, atentie ! daca e valabila prima varianta, discutia despre sambata ca zi de odihna pentru cei care sunt ai lui Hristos nu mai are nici un rost !