Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata?
Da 15 35,71%
Nu 22 52,38%
Nu stiu 5 11,90%
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 15:03:20
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
PS

Dati-mi voie sa observ ca VT e plin de prooroci si de alesi ai lui dumnezeu care au facut minuni, inclusiv au inviat morti, care au vestit cuvantul lui Dumnezeu si au vegheat la pastrarea randuielilor legi !!
In afara de NT si de formatiunea dvs. religioasa care sustine ca Iisus din Nazaret este acel Mesia de care spune Moise, ce alta dovada aveti ??

Conform VT, Iisus calca sambata si trebuia sa moara. Scrie in Exodul, cap. 31.
Serios?Spune-mi si mie cum calca Iisus sambata?

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Domnule Danut,

Nu stiu daca ati observat, dar aveti o problema in privinta identificarii lui Hristos in conditiile in care NU exista Noul testament (NT), nu exista crestinism, nu exista pastor sau preot ca sa va spuna ca Iisus bar-Iosif este acela despre care scrie in Deuteronom !!

Repet: unde scrie in Legea veche "credeti ca Mesia este Iisus, fiul lui Iosif si al Mariei, care s-a nascut in Betleem intr-un staul si a fost plecat in Egipt, apoi s-a intors si traieste in Nazaret, care face minunile X si Y si care dezleaga sambata" ??

Dvs., si toti cei care se identifica drept crestini, credeti in faptul ca Iisus este acela proorocit de Moise si de altii, dar NU din cauza ca ati fi fost de fatza cand Iisus a umblat pe pamant, ci pentru ca asa va spune formatiunea dvs. religiaosa, Biserica sau cultul sau confesiunea, pentru ca asa va spune pastorul sau preotul, ca in NT scrie ca acela despre care zice Moise in Deuteronom e Iisus.

Dar , repet, pe vremea lui Iisus Hristos nu existau nici NT, nici pastorii, nici preotii, nici Biserica, nici cultele sau confesiunile religioase de azi.
Cum l-ati fi identificat pe Mesia in cazul in care ati fi trait acum circa 2000 de ani in Israel ??

Caci daca el nu respecta legea lui Dumnezeu privind sambata, cu singuranta dvs., ca bun credincios iudeu, ati fi respins ideea ca acela face dupa randuiala lui Dumnezeu, exact cum astazi bunii credinciosi crestini care tin sambata ca zi de odihna resping ideea ca cei care tin duminica ar fi buni crestini credinciosi dupa randuiala lui Dumnezeu !

Daca nu vedeti cat de clar si de matematic se lamureste totul conform VT, imi pare rau pentru dvs. si pentru cei pentru care m-am straduit sa argumentez tinerea sambetei in crestinism, cu toate consecintele ei legale, precizate clar in VT !!
Sunt peste 300 de proorocii mesianice cu privire la Iisus in Vechiul Testament... Daca fariseii si carturari ar fi cunoscut legea si proorocii cu adevarat atunci l-ar fi cunoscut si pe Hristos...

Poate imi spui si mie ce legi cu privire la sambata nu a respectat Iisus.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iudeii si legea veche lore86 Iudaismul 5 19.05.2016 17:33:43
Icoana foarte veche. heyladies Pictura si Sculptura Bisericeasca 5 16.10.2010 22:35:02
icoana veche catalinabalhui Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 15.06.2009 08:57:02
O rugaciune foarte veche ARHANGHELUL Rugaciuni 17 07.01.2007 17:28:33
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58