Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
(in traducerea romaneasca apare "datina", iar la greaca nu va aventurati, va rog, din motivul mentionat in postarea anterioara !).
|
În acest caz, rugați-i pe confrații ortodocși români să nu se mai aventureze preaslăvind Sfânta Tradiție prin termenul
παράδοσις în grafie latină.
Citat:
Pe care crestini ii cearta apostlii pentru vreo traditie crestina ?
Hristos ii cearta pe iudei pentru o datina fariseica, nu pentru ca revendicau o mostenire apostolica.
|
Credeți că iudeii erau mai buni, ori mai răi, ori credeți că Evanghelia a fost scrisă doar pentru ei? Și ei se lăudau cu sfânta lor tradiție, și ei se lăudau cu vechimea lor de 2.000 de ani (de fii ai lui Avraam), și-I dădeau lecții lui Hristos de cum să respecte canoanele rituale ale credinței strămoșești!
Citat:
Iar veniti cu scrieri nebiblice _ Mishna ! Pune Hristos pret pe Mishna ? O aminteste undeva ? O citeaza ?
Am impresia ca ii criticati pe ortodocsi si catolici pentru o metoda pe care dvs. o folositi curent: apelul la surse nebiblice.
|
Exact asta am vrut să vă demonstrez, Biblia nu amintește nimic de regulile împovărătoare puse asupra Sabatului. Acestea le găsiți doar în Talmud, de aceea l-am citat. Desigur Hristos nu pune preț pe Mishna, de aceea Și-a permis s-o încalce, iar dvs. Îl acuzați [indirect] că a călcat Sabatul și că pe drept a fost condamnat la moarte.
Citat:
Unde scrie in Biblie ca au zis :"Pentru ce secera si treiera si macina si coc paine ucenicii tai? " ???
|
Dar unde scrie în Biblie că nu ai voie să mesteci grâu în ziua sabatului? A rupe pâinea și a o mânca nu e călcare de sabat, cum nu era călcare de sabat smulgerea spicelor și mestecarea boabelor de grâu. Căci asta au făcut ucenicii lui Hristos (nu Hristos- țin să se menționeze încă o dată!).
Citat:
Daca eu nu ii cer nimic lui Hristos, el de ce mi-ar cere mie ?
Dvs. i-ati cerut lui Hristos sa va denumiti adventist de ziua a 7-a si el v-a dat acordul ? Sau dvs. insiva v-ati dat acordul sa va denumiti astfel ?
Daca ma uit in Faptele apostolilor, zice ca "in Antiohia pentru intaia oara ucenicii s-au numit crestini". Nu i-a denumit Hristos asa, s-au denumit singuri. exact cum unii se denumesc crestini ortodocsi, altii crestini catolici sau adventisti.
|
Sunt de acord cu ce spuneți, însă întrebarea mea era cu totul alta. O reformulez: V-a cerut vreodată Hristos să serbați duminica (și încă în detrimentul sâmbetei)?
Citat:
Aici nu va inteleg eu: ori luati lucrurile in serios, ori faceti spirite de tip american, cum e ala cu "piercing saved my life" sau acesta cu atelierul inchis sambata...
Dar daca interpretez gravura dvs. la limita fizicii reci, reiese ca Hristos nu lucreaza sambata... chestie care nu i-ar fi deranjat pe dreptcredinciosii iudei, caci nu l-ar mai fi acuzat in acest caz ca lucreaza sambata.
Sa inteleg ca la adventisti e inchis sambata. OK.
Dar pana la urma, dupa Biblie, iar nu dupa gravuri, Hristos lucreaza sambata sau tine inchis ??
|
Atelierul Său (interesul Său propriu) îl ține închis. Și nu doar în Sabat! Tot ceea ce face, face în slujba oamenilor. Și fără plată! El dăruiește, și dăruiește necondiționat tuturor Harul Său. Deși în preștiința Lui divină are cunoștință de faptul că mulți nu vor accepta oferta harului și vor pieri pentru veci. Câtă sfântă risipă!