Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Am vazut ca ai imbratisat puternic fraza "cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu", dar pierzi din vedere contextul in care a fost folosita.
.
|
1. Acest argument este adus in discutie cind unele persoane au pretentia absurda sa creada ca pot intelege sau explica caile Domnului.
Citat:
Cum poti compara Creatorul cu creatia. Iisus Hristos - Omul nu poate fi separat de Iisus Hristos - Unul din Sfanta Treime. Rastignirea si nasterea nu i-au afectat dumnezeirea. Totul este creat si cu un inceput, mai putin Sfanta Treime. Fecioara Maria si-a castigat acest statut, a fost smerita si credincioasa, nu a fost creata fara pacat.
Dumnezeu nu poate pacatui, omul da, deci doar cel dintai e fara de pacat.
.
|
Nu compar nimic. Faptul ca sfinta Fecioara s-a nascut fara pacat nu ii diminueaza meritele. Din contra; inclusiv teologii ortodocsi sustin ca cu cit este mai curat un om, cu atit ispitele sint mai mari.
Citat:
Prin aceasta supravenerare nu faceti decat sa-i dimunuati meritul. Sa o considerati o completare a Lui Dumnezeu. Intrucat Dumnezeu nu are pacat, nici ea. Nu o faceti decat sa para o persoana fara vointa, care a fost astfel creata, fara sa aiba vreun merit sa se numeasca NASCATOARE DE DUMNEZEU.
.
|
Asta va imaginati dumneavoastra ,ca am supravenera-o. Oare cine e in stare sa-i aduca sfitei Fecioare Maria recunostinta intreaga pentru ca a spus simplu: "Fie mie dupa cuvintul tau", iar prin aceasta noi am primit demnitatea de a ne numi fii ai Lui Dumnezeu?
Citat:
Pe mine personal ma deranjeaza expresiile "calugar barbos". Ati auzit pe careva zicand de papa ca e un "chelios".
Nici un ortodox nu pune pret pe ce zice papa, ci pe ceea ce zice Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti.
Altfel spus, daca nu puteti sa dati un raspuns mai putin jignitor mai bine ar fi sa va abtineti.
.
|
Expresia "calugar barbos" se refera la faptul ca nu e suficient sa ai barba, ca sa fii si teolog sau invatat. Cind vreti sa dati contraargumente, nu ar fi rau sa nu ne spuneti despre cu stiu ce preot sau calugar despre care nu a auzit nimeni.