![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
După ce am înălțat rugăciuni de cerere iarăși și iarăși lui Dumnezeu și am chemat lumina Spiritului Adevărului, pentru gloria Atotputernicului Dumnezeu care a arătat afecțiunea Sa specială pentru Fecioara Maria, pentru a-L onora pe Fiul ei, nemuritorul Rege al Vremurilor și Biruitor asupra păcatului și morții, pentru a crește gloria aceleiași auguste Maici și pentru bucuria și exultarea întregii Biserici; cu autoritatea Domnului nostru Isus Cristos, a Fericiților Apostoli Petru și Paul și cu autoritatea noastră proprie, pronunțăm, declarăm și definim că este o dogmă divin revelată: aceea că Neprihănita Maică a lui Dumnezeu, pururea Fecioară Maria, sfârșind cursul vieții ei pe pământ, a fost luată cu trupul și cu sufletul în gloria cerească. Deci, dogma catolică nu spune că s-a ridicat singură, ci afirmă exact contrariul. Documentul relevant aici: http://www.papalencyclicals.net/Pius12/P12MUNIF.HTM
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si am gasit chiar intr-o sursa catolica asta (desi eu cautam o sursa ortodoxa). Pentru ca nu stiam de ce ortodocsii resping dogma din 1950. Iata chiar articolul unui preot catolic (sau greco-catolic): http://www.desteptarea.ro/inaltarea-...are-maria.html "Stramutarea ei la cer este atestata inca din secolul al II-lea de un ucenic al apostolului Ioan, Leuciu. Studiile recente despre scrierile apocrife, ca si sapaturile arheologice din Palestina au confirmat scrierea lui Leuciu, Transitus Mariae, un panegiric iudeo crestin care se citea la mormantul Sfintei Fecioare Maria din Ghetsemani, cu ocazia sarbatorii inaltarii sale la cer. In acest document iudeo-crestin din primele secole ale erei crestine, se spune ca Sfanta Fecioara a murit la Ierusalim la cativa ani dupa moartea lui Isus ca Isus a venit cu un alai de ingeri si a luat sufletul Mariei, ducandu-l la Arborele Vietii ca apostolii au ingropat-o pe Maria la Ghetsemani, infruntand cu acea ocazie o prigoana a iudeilor ca dupa patru zile Isus a aparut din nou Mamei sale si a poruncit arhanghelului Mihai sa poarte la cer si trupul Mariei pentru a-l reuni cu sufletul sau." Din ce vad si greco-catolicii au aceeasi dogma ca si noi, nu ca si romano-catolicii: http://www.parohiasfantulgheorghe.ro...aicii-domnului Iar romano-catolicii spun, (desi am vazut ca traditia e alta din scrierea acelui ucenic) in noua dogma ca Fecioara a murit, apoi a inviat si a fost ridicata cu trupul si sufletul la cer: http://www.predici.cnet.ro/arhive/1474/ Oricum, are mai mica importanta inca o dogma, din moment ce, asa cum am aratat si niciun teolog catolic nu ar putea sa argumenteze, Dogma Neprihanitei zamisliri este imposibila, o erare si un neadevar. O mai face si pe Maica Domnului fara niciun merit, neavand vreo vointa (chiar si cel mai pacatos are vointa, doar animalele nu au). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica este Biserica ortodoxa, cred ca va referiti doar la cultul catolic, dar acela este mai mult o ierarhie lumeasca, neavand har. Cum au aprobat bilocatia si stigmatele sau alte minuni catolice, e normal sa si aprobe din cand in cand cate ceva, altfel s-ar spune ca nu exista minuni in BC. Pe langa faptul ca am argumentat de ce dogma Neprihanitei Zamisliri e o eroare dogmatica (si nu a raspuns cineva, pentru ca nu exista contraargumente), am mai explicat si de ce aparitiile de la Fatima sau Lourdes nu seaman deloc cu cele divine: aerul rece dinaintea aparitiilor (nu stiu daca la ambele aparitii) si mai ales minunea cu halucinatia colectiva a miscarii soarelui de la Fatima. Asa au spus acele calugarite, nu stiu daca apa l-a demascat pe demon. Pe de alta parte in experimetele facute in Rusia asupra apei sfintite nu doar preotul schimba structura apei, ci si un credncios obisnuit, dar intr-o proportie mai mica. Acum, nici catolicii nu sunt pagani, mai ales credinciosii obisnuiti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Si Isus Cristos s-a nascut fara pacat; asta nu inseamna ca nu a avut nici un merit si a fost fara vointa. 3. Ati putea aprecia ca prin aceasta dogma catolicii o cinstesc mai mult pe sfinta Feciora. Nu mai mult decit ortodocsii, ci mai mult fata de cum o faceau inainte; iar acest lucru nu poate fi decit bun |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dumnezeu nu poate pacatui, omul da, deci doar cel dintai e fara de pacat. Citat:
.
|
||||
|
||||
![]()
Eu v-am reprodus pasajul edificator din însăși dogma catolică, iar apoi v-am dat o legătură către întregul document original. Și atunci, cum îndrăzniți să afirmați "catolicii spun ca Fecioara a inviat si apoi a fost ridicata la cer" ? Sau poate că nu ați înțeles că noi nu punem preț pe ce spune câte un călugăr bărbos "Arsenie" sau "Varzuvie", ci numai pe ce spun cei care au primit în mod deplin misiunea de a învăța în Biserică, iar aceștia sunt numai Papa și episcopii în comuniune cu el ? Iar ceea ce a spus Papa, în termeni de infailibilitate, v-am arătat. Scrie acolo că Sf Fecioară a înviat mai întâi și a fost ridicată la cer mai apoi ? Nu scrie ? Înseamnă că iarăși colportați aceleași calomnii înveninate la adresa Bisericii Catolice, care pare principala dv activitate pe acest forum.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici un ortodox nu pune pret pe ce zice papa, ci pe ceea ce zice Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti. Altfel spus, daca nu puteti sa dati un raspuns mai putin jignitor mai bine ar fi sa va abtineti.
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi fost ridicol sa se sutina ca Fecioara Maria nu a fost inaltata cu trupul la cer, de vreme ce se sustine ca a fost lipsita de pacatul stramosesc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Observatie logica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|