View Single Post
Vechi 04.02.2011, 20:08:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Eu cred ca sunt foarte multi - despre cati musulmani sau coreeni putem spune cu mana pe inima ca la ei a ajuns cuvantul Evangheliei ?
Despre niciunul. A auzi cuvântul Evangheliei nu cred că înseamnă să auzi la un film de doi care vorbesc despre Evanghelie, ci înseamnă să auzi astfel încât să poți să faci o alegere conștientă. Deosebirea dintre ignoranța vinovată și ignoranța invincibilă o poate face numai Cel care cunoaște inimile.

Citat:
Dar nu veți găsi nici un catehism catolic (contemporan, cel puțin) care să afirme că ajung în iad.
Aveți dreptate. Magisteriul contemporan fie evită subiectul, fie îl tratează în termeni de speranță. Dar de afirmat că micuții nebotezați ajung în Rai, niciun Papă și niciun Conciliu nu a îndrăznit să afirme. Biserica este legată să predice ceea ce i s-a transmis și nu altceva, nici mai mult decât i s-a transmis.
Pe de altă parte, magisteriul mai vechi a afirmat (inclusiv prin documente papale) că nebotezații ajung în iad.

Citat:
Deci să înțeleg că suntem îndemnați, prin Catehism, să sperăm împotriva Crezului ?
Da. Practic, speranța noastră este că Isus a evitat să spună întregul adevăr atunci când a spus că nu se vor mântui cei care nu vor renaște din apă și din duh. Este, totuși, o asemenea speranță licită ? Da, fiindcă nimeni nu poate greși crezând prea mult, sperând prea mult, iubind prea mult.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote