06.02.2011, 01:35:28
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
In cazul meu,eu am fumat din placere si chiar imi placea mirosul de fum de tigara,indeosebi la tutunul de calitate-Dunhill,Marlboro,etc ca sa nu mai vb despre gestul de a tine tigara in mana ,care capatase adevarate valente artistice.Prietenii imi spuneau ca nu au mai vazut pe nimeni sa fumeze cu asa pasiune si totusi EU m-am lasat de fumat exact acum 10 ani,si ma bucur extrem de mult!!!
Totul a inceput intr-o zi cand intamplator am citit un articol despre efectele nocive ale fumatului(banal nu?)insa mai in gluma,mai in serios mi-a ramas gandul la acel articol asa ca am tiparit cateva copii si am pus una in bucatarie,una la birou si una in geanta;eram permanent inconjurata de aceste efecte nocive...asta a fost pregatirea psihologica apoi in decurs de vreo 10 zile am decis sa trec la atacul propriu-zis,adica sa nu-mi mai cumpar tigari!!Prima tentativa nu a dat roade,am refuzat sa-mi cumpar tigari intr-o seara insa in orele urmatoare am facut exact ca un leu in cusca,stari de anxietate,tristete pana la depresie,apoi furie- nu am mai rezistat si am coborat sa-mi cumpar tigari...
Nici acum nu stiu cum as fi scos-o la capat daca nu intervenea boala,exact in ziua urmatoare m-a lovit o gripa f urata cum nu mai avusesem din copilarie,am zacut o saptamana ,cu febra care jongla numai intre 38-40;in prima zi cand am scapat de febra si gripa am inceput sa am dureri la una din masele,apoi am facut abces...Este de prisos sa mai spun ca evoluand printre atatea chinuri tigarea ar fi fost ultimul lucru la care m-as fi gandit,in total am zacut vreo 2 saptamani si cand mi-am revenit,decizia de a nu mai fuma a fost doar o bagatela-imi amintesc ca inca aveam tigari in geanta,pe care le-am dat unei colege spunandu-i ca nu-mi mai trebuiesc!
Apoi am devenit un automat de guma de mestecat si mentosane,si in special consumam din cele mai puternice la gust .
Va doresc tuturor succes dar nu va doresc sa va imbolnaviti :)
|
Daca poti sa iti imaginezi si pe mine m-a lovit recent o gripa virulenta si nu am fumat vreo 3 zile din cauza ca ma durea mult prea tare gatu'; la un moment dat-cand nu puteam vorbi din cauza durerii-m-am gandit ca poate am cancer la gat si am sperat ca ma scapa Dumnezeu. Acum, de vreo doua zile ma simt mai bine si ce crezi? Normal ca-s iar cu tigara-n gura! Pffff!!!!! De maine, GATA!
|