![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Keeep going! Nu te lasa! |
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare ca uneori ne aventuram cu usurinta in a da un raspuns la intrebarea daca trebuie sa fie impartasit un om care fumeaza. Si de multe ori raspunsul vine de la cei care nu fumeaza. Cred ca daca am vedea in fumat patima care ne stapaneste pe noi cel mai mult (lacomie, egosim, tristete ...) nu am mai raspunde cu atata lejeritate. Nu sunt preot, asa ca nu pot da sfaturi in acest caz. E adevarat ca e minunat ca un om sa renunte la o patima pentru Hristos, dar oare nu-i tot atat de minunat daca un om ajunge sa renunte prin impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Fiecare duhovnic are metodele lui de a lucra firea umana. Daca parintele a reusit sa faca din oameni morti sufleteste, persoane vii sufleteste, prin aceasta interdictie, nu pot decat sa ma bucur. Dar ma gandesc ca de multe ori, oamenii pot primi mai multa putere de a inlatura o patima prin unirea cu Hristos. Sau primesc mai multa dorinta de a lepada o patima, dupa ce au si trait unirea cu Hristos si nu s-au rezumat la un discurs despre Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Si fumatul , si betia , si curvia , si hotia , si mandria , si alte asemenea , se-nabusa cu frica de Dumnezeu . Unde ceva scartaie in viata noastra , e clar ca nu-i frica de Dumnnezeu , caci de dragoste (adevarata ) nu poate fi vorba . Singura salvare , tot de la El va veni , caci doar prin mintea si puterea noaste , cam toate le facem cu jumatate de masura , asta in cel mai fericit caz . . . !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? | I.Calin | Generalitati | 71 | 01.03.2014 05:35:30 |
Fumatul din narghilea e pacat? | Stefan500 | Generalitati | 36 | 28.08.2011 15:01:30 |
fumatul | marius.b. | Generalitati | 29 | 17.08.2011 20:08:11 |
Fumatul | CojocariPavel | Intrebari utilizatori | 16 | 18.03.2010 17:49:57 |
Impartasania | tudor2012 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 25.08.2007 00:35:08 |
|