Citat:
În prealabil postat de colaps3
|
Interesant, sa inteleg deci ca dracul e mai puternic decat Dumnezeu ? Din moment ce a reusit sa-i dea planurile peste cap in asemenea hal. Sau, cumva, sectele alea fac parte din planul lui Dumnezeu ? Daca da, atunci nu inteleg de ce dati vina pe diavol. Decat daca dumnezo e tot una cu diavolul, atunci da, inteleg sa dati vina pe diavol. De fapt nici nu prea are cum sa fie altfel, cata vreme sustinem ca crestinismul e o religie monoteista. In monoteism nu au cum sa existe alte zeitati in afara de dumnezeu, cu atat mai putin zeitati opozabile lui dumnezeu. In politeism da. Prin urmare cei care sustin existenta diavolului nu pot fi decat satanisti, sau politeisti. Asta tine desigur de o logica elementara, cu care insa am impresia ca drept-credinciosii nu sunt tocmai familiarizati. Acum astept atacurile la persoana, sa fie primite, caci a voastra e imparatia Cerurilor. Desi s-ar putea sa aveti o surpriza de-a dreptul "incendiara" cand ajungeti acolo :)
Citat:
În prealabil postat de colaps3
18. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.
Acest pasaj face referire la faptul că Legea lui Hristos și de fapt toată Sfânta Scriptură nu va fi niciodată întinată și că ea va domni până la sfârșitul vremurilor, neputând fi biruită de nimeni și nimic.
|
Ciudat, mie mi s-a parut ca acel pasaj face referire la o Lege care exista deja (cea mozaica), si dupa care functionau (mai mult sau mai putin) evreii la acea vreme...si-apoi, ar fi fost chiar culmea ca Isus sa-si strice propria lui Lege :)
Citat:
17. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.
|
Si uite, daca nu esti convins ca Iisus se referea la legea mozaica (desi e mai mult decat evident, oricum ai da-o), ia de aici:
Citat:
Matei 3-1:10
Atunci au venit din Ierusalim, la Iisus, fariseii si carturarii, zicând:
Pentru ce ucenicii Tai calca datina batrânilor? Caci nu-si spala mâinile când manânca pâine.
Iar El, raspunzând, le-a zis: De ce si voi calcati porunca lui Dumnezeu pentru datina voastra?
Caci Dumnezeu a zis: Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, iar cine va blestema pe tata sau pe mama, cu moarte sa se sfârseasca.
Voi însa spuneti: Cel care va zice tatalui sau sau mamei sale: Cu ce te-as fi putut ajuta este daruit lui Dumnezeu,
Acela nu va cinsti pe tatal sau sau pe mama sa; si ati desfiintat cuvântul (aka Legea) lui Dumnezeu pentru datina voastra.
|
Acum intelegi matale, de care Lege era vorba ?
Citat:
19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor.
Cine sunt cei ce strică poruncile lui Hristos și îi învață așa pe oameni, alții decât ereticii, rătăciții, sectanții și ecumeniștii zilelor noastre ? Aceștia toți vor da seamă în fața Domnului pentru păcatul lor împotriva Duhului Sfânt, pe care l-au săvârșit prin modificarea Bibliei și a cuvintelor Domnului.
|
AMIN !!!