Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata?
Da 15 35,71%
Nu 22 52,38%
Nu stiu 5 11,90%
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj

Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2011, 00:43:26
colaps3's Avatar
colaps3 colaps3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ai vazut la cate culte s-a ajuns din chestia asta... si rad dracii de ei!
Aproximativ 38 de mii de „culte”, atâtea a reușit dracul să scoată!

Citez din http://christianity.about.com/od/den...tiantoday.htm: „There are approximately 38,000 Christian denominations in the world.”
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 01:37:10
Scotsman
Guest

Implicit

Raoul,m-am documentat din postarile tale anterioare.Am zis sa vorbesc in cunostiinta de cauza.Am observat ca ai opinii teologice interesante(sa nu le stergi):Vechiul Testament este desuet dar ar putea fi citit in paralel cu Noul Testament.Metoda asta o aplicam si noi din cand in cand dar din motive ce tin de exegeza.Am mai remarcat ca nu esti de acord ca Biblia sa fie mereu interpretata ad literam.Si noi spunem la fel.Este frumoasa viata la 21 de ani Raoul.Sa-ti dea Cel de Sus multi inainte.

Pentru vechiul meu ,,amic"C3-Colaps3(in viitor posibil C4,C5 la cum decurg treburile):interesant link.La sectiunea ,,Religion facts" catolicii,protestantii si ortodocsii figureza toti la capitolul ,,sects".Foarte tare.Carti sacre:Biblia.Insa faza ceea mai tare:Purgatoriul figureza ca fiind valabil atat pentru catolici cat si pentru ortodocsi.Cred ca si pe arici-pogonici exista mai multe precizie dpdv teologic.Cred ca este un site ecumenist.Felicitari.

Stati linistiti,eu sigur ma duc la aghiuta la pensiune si voi mergeti cu aripioare spre Rai.Acum in mod cert vom dormi toti linistit :)

Last edited by Scotsman; 25.01.2011 at 01:40:39.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 23:59:48
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

totusi mi-e greu sa cred ca legea veche e desfiintata... ba mai mult imi vine a spune ca ar trebui sa tinem si legea veche impreuna cu cea noua.. vinu vechi in burduf vechi si vinu nou in burduf nou..
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 00:05:00
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Talking

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Aproximativ 38 de mii de „culte”, atâtea a reușit dracul să scoată!

Citez din http://christianity.about.com/od/den...tiantoday.htm: „There are approximately 38,000 Christian denominations in the world.”
Daca ne-am putea privi cu totii prin ochii lui Dumnezeu.....ma intreb oare cate chipuri de dracusori am descoperi intre noi?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 00:06:22
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Danut 7....din "legea veche" stii ce se pastreaza cel mai bine? Cea a talionului si functioneaza perfect astazi , cam peste tot....
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 00:24:28
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Raoul,m-am documentat din postarile tale anterioare.Am zis sa vorbesc in cunostiinta de cauza.Am observat ca ai opinii teologice interesante(sa nu le stergi):Vechiul Testament este desuet dar ar putea fi citit in paralel cu Noul Testament.Metoda asta o aplicam si noi din cand in cand dar din motive ce tin de exegeza.Am mai remarcat ca nu esti de acord ca Biblia sa fie mereu interpretata ad literam.Si noi spunem la fel.Este frumoasa viata la 21 de ani Raoul.Sa-ti dea Cel de Sus multi inainte.
La fel si dumneavoastra! Nu am negat cum ca VT nu ar putea fi citit. Eu am citit toata Biblia,deci si VT,insa vroiam sa subliniez ca este o lege veche,care a fost provizorie. Ne putem mantui foarte usor doar cu NT. Insa doar cum VT cum te mantuiesti?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 13:09:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ne putem mantui foarte usor doar cu NT. Insa doar cum VT cum te mantuiesti?
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)

Până acum mi s-a spus că Hristos se referă la VT (căci NT încă nu fusese scris). Acum probabil o s-o sucești... Chiar sunt curios.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 13:37:03
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Interesant... si cum o pastreaza?
Mie mi se pare ca asezamintele vechi in marea lor masura nu mai sunt tinute.
Dupa ce ai crescut, ai mai folosit scutece, biberon si suzeta ?!
Pastrezi in tine cele ale copilului, insa intr'alt chip decat cel de atunci.

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Asta se pierde din vedere, ca noi de multe ori nu mai vedem in Scriptura decat copilul, iar daca vedem mai mult, adica pe adult, ne comportam cu el ca si cand ar fi in fasa. In loc sa-l hranim cu cele ce ii sunt necesare unui adult, ii dam doar lapte, precum pruncului, si asa se ajunge la multe erezii.
Subscriu cuvantului tau.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Interesanta comparatia copil-matur.. stiti ce zice Scriptura? "Cand am ajuns matur am lepadat cele ale copilului" (1 Cor 13). asta e comparatia pe care o foloseste Pavel cand spune ca atunci cand va veni ceea ce este desavarsit ce e in parte va lua sfarsit. Daca aplicam asta si legii, atunci forma veche, nedesavarsita s-a desfiintat.
La cat de clar este, mie imi pare ca nu vrei sa pricepi.

Eu nu'mi simt desfiintata copilaria, ci o simt atat de pusa in valoare prin ce sunt astazi, incat nu as putea fi ceea ce sunt fara ea !
Dar nu mai sunt copil, desi port in mine copilaria... si o voi purta vesnic.

Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 15:53:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
La fel si dumneavoastra! Nu am negat cum ca VT nu ar putea fi citit. Eu am citit toata Biblia,deci si VT,insa vroiam sa subliniez ca este o lege veche,care a fost provizorie. Ne putem mantui foarte usor doar cu NT. Insa doar cum VT cum te mantuiesti?
numai cu legea veche nu te poti mantui..
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 15:55:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Dupa ce ai crescut, ai mai folosit scutece, biberon si suzeta ?!
Pastrezi in tine cele ale copilului, insa intr'alt chip decat cel de atunci.

Subscriu cuvantului tau.

La cat de clar este, mie imi pare ca nu vrei sa pricepi.

Eu nu'mi simt desfiintata copilaria, ci o simt atat de pusa in valoare prin ce sunt astazi, incat nu as putea fi ceea ce sunt fara ea !
Dar nu mai sunt copil, desi port in mine copilaria... si o voi purta vesnic.
interesant... si atunci unde sunt sambetele , praznicile vesnice , alimentatia kosher, s.a.m.d ? hai sa nu ne jucam de-a cuvintele... daca nu au fost desfiintate atunci ar trebui pazite...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iudeii si legea veche lore86 Iudaismul 5 19.05.2016 17:33:43
Icoana foarte veche. heyladies Pictura si Sculptura Bisericeasca 5 16.10.2010 22:35:02
icoana veche catalinabalhui Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 15.06.2009 08:57:02
O rugaciune foarte veche ARHANGHELUL Rugaciuni 17 07.01.2007 17:28:33
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58