Citat:
În prealabil postat de crocomau
Amandoi suntem adventisti de ziua a saptea. Nu avem deloc viziuni diferite. "Trice" a vrut sa arate ca noi respectam toate poruncile lui Dumnezeu (inclusiv porunca a patra), din dragoste de Dumnezeu (1 Ioan 5:3) pentru darul mantuirii pe care ni l-a facut, prin Domnul Iisus Hristos.
|
Intr-adevar, amindoi spuneti ca sinteti deja mintuiti daca respectati "adevarata credinta". Isus ne invata ca credinta se recunoaste dupa roade, iar dumneavoastra nu le aveti. Intre bisercia dumneavoastra si o societate comerciala nu exista nici o diferenta
Citat:
"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi .... . Iara ziua a saptea, sambata Domnului Dumnezeului tau sa nu faci intransa tot lucrul tau .... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau ceriul si pamantul si marea si toate cate sunt in ele , si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezau ziua a saptea si o sfinti pre dansa. (Iesirea 20:8-11, Dumnezeiasca Scriptura tiparita intaia oara la 1688 in timpul lui Serban Voda Cantacuzino).
|
N-am acces nici la aceasta traducere. Si cum biserica mea ne-a dat o alta traducere, ma vad in situatia de a alege intre cuvintul dumneavoastra si al bisericii mele. Intotdeauna aleg ceea ce aduce roade.
Citat:
Ziua a saptea este sambata.
|
Ziua a saptea e ziua inchinata Domnului. Pentru mine e dumnica, pentru dumneavoastra simbata.
Citat:
Cu ajutorul computerelor si internetului poti face o sumedenie de studii, fara sa fii mare teolog. Trebuie doar sa va intereseze cunoasterea adevarului.
|
Ma intereseaza gasirea adevarului si l-am si gasit; sta intr-o fraza:"sa-l iubesti pe Domnul DUmnezeul tau din toata inima, din tot cugetul si din tot sufletul, iar pe aproapele tau ca pe tine insuti." Sa ajung eu la desavirsire in practicarea acestei legi si sint sigura ca Domnul va fi milostiv cu mine. Nu cred ca ma va intreba la judecata "care e adevarul tau?" ci ma va intreba, conform acestei porunci:"cit L-ai iubit pe DUmnezeul si cit l-ai iubit pe aproapele?"
Citat:
Ati dat o insiruire de versete. Ce nu respectam din Sfanta Scriptura? Le putem lua pe fiecare in parte, si multe altele (dar pe un alt topic, ca sa nu deviem).
|
S-au facut discutii pe marginea unor versete. Nu e cazul sa le luam in parte, inca o data; concluzia mea a fost simpla: cuvintele simple si clare rostite de Isus sint rastalmacite de voi. Iar un verset care nu are cum sa aiba vreo interpretare, e uramtorul:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
Si exact dupa aceste doua versete urmeaza avertizarea despre proorocii mincinosi. Concluzia este ca interpretarea Sfintei Scripturi dupa socotinta fiecaruia naste prooroci mincinosi. Eu cred ca sectantii/neoprotestantii sint acestia.