Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Oricât ar părea de "ilar" pământul e rotund, în consecință există fusuri orare corespunzătoare meridianului pe care se află respectivii adventiști. Soarele apune deodată peste tot doar în cazul unui pământ plat. Ori în cazul unei gândiri plate - adaug eu.
|
Eu am disctuat cu cineva care era un fel de teolog adventist, nu stiu ce stii tu. Adventistii spun ca ziua de sambata e chiar ziua in care Dumnezeu S-a odihnit. Dar zilele creatiei din Biblie nu par a tine seama de fusele orare. Pentru ca nu se putea ca intr-o parte a globului sa fie ziua a sasea si in cealalta alta zi. In plus nu stim ce a facut Adam dupa ce a iesit, daca a tinut socoteala.
Iata si un alt exemplu de gandire plata, daca tot ai pomenit: unul plecat cu sorcova din secolul XIX in America spune ca peste cativa ani va veni sfarsitul lumii si venirea lui Iisus. Intemeiaza o secta si la data respectiva sfarsitul lumii nu a venit. Desi ala n-a mai zis nimic si s-a retras, adeptii lui au continuat si asa s-a infiintat cultul adventist.
Mai mult decat atat, unii romani, avand dreapta credinta, se leapada de ea si si cred ca urmasii aluia din America au aflat adevarul. Ca sa fie complet, apoi unii din astia vin si invata pe ortodocsi aberatiile venite de la acei urmasi ai omului aceluia. Unde gaseti tu ceva normal aici?
Citat:
Și care e problema (făcând abstracție de faptul că adventiștii nu fac călătorii de afaceri sâmbăta)?
|
Sa zicem ca il prinde sambata intr-un loc. Probabil ca sarbatoreste ca si cum ar fi sambata, pentru ca trebuie sa respecte ziua sambetei. Se duce acasa, cand se scoala iar e sambata. Ce face, nu mai sarbatoreste, nu mai cinsteste ziua de sambata? Sau o ia de la capat si atunci nu mai are doar o zi de sabat ci o zi jumatate. Vroiam sa arat ca adventistii spun ca daca nu respecti ziua sabatului incalci porunca.
De asta spuneam, adventistii se inchina calendarului, miscarii soarelui si pamantului.
Citat:
Oricâte reforme ale calendarului s-au făcut, în urma niciunei reforme după vineri nu a urmat duminică
|
Citim in Biblie ca la rugaciunea lui Iosua soarele s-a oprit pe cer pana au invins toti vrajmasii. Atunci unde e ziua aia din Facere? Nu s-a schimbat?
Pe langa asta, daca citesti despre istoria sapatamanii o sa vezi ca popoarele nu aveau notiunea de saptamana si nici evreii pana la Moise.