Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 12:21:58
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am mai discutat cu cativa adventisti.
Și se pare că n-ați înțeles nimic din ce v-au explicat (vezi mai jos).

Citat:
Mai ilar e ca pe glob sunt diferente orare, iar adventistii dintr-o parte a globului serbeaza cand e duminica la adventistii din celalata parte a globului.
Oricât ar părea de "ilar" pământul e rotund, în consecință există fusuri orare corespunzătoare meridianului pe care se află respectivii adventiști. Soarele apune deodată peste tot doar în cazul unui pământ plat. Ori în cazul unei gândiri plate - adaug eu.

Citat:
Deci nu e o zi universala, este mai mult o inchinare la soare
Nu știu de unde ați dedus "închinarea la soare" a adventiștilor. Poate ar fi trebuit să vă gândiți de două ori înainte de a scrie fraza de mai sus... Să vă gândiți de exemplu care este ziua închinată Soarelui (AKA Sunday), ori de ce altarele BO sunt orientat doar spre Răsărit...

Citat:
Mai e o situatie: daca un adventist trebuie sa calatoreasca cu avionul dintr-o parte in alta a globului chiar sambata. La el acasa e sambata, zi obligatorie din porunca, iar unde ajunge e duminica. Ce face? :))
Și care e problema (făcând abstracție de faptul că adventiștii nu fac călătorii de afaceri sâmbăta)?

Citat:
Adventistii cred ca ziua de sambata e chiar ziua din Biblie in care se scrie ca Dumnezeu s-a odihnit. Dar calendarul nu a fost la fel dintotdeauna, nu se stie daca e chiar acea zi. Unde mai pui ca s-a facut si indreptarea calendarului.
Oricâte reforme ale calendarului s-au făcut, în urma niciunei reforme după vineri nu a urmat duminică
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11