View Single Post
Vechi 09.02.2011, 16:09:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am disctuat cu cineva care era un fel de teolog adventist, nu stiu ce stii tu. Adventistii spun ca ziua de sambata e chiar ziua in care Dumnezeu S-a odihnit.
Nu era necesar să discuți cu un teolog adventist să afli lucrul acesta, era suficient să citești capitolul 2 din prima carte a propriei tale Biblii.

Citat:
Dar zilele creatiei din Biblie nu par a tine seama de fusele orare. Pentru ca nu se putea ca intr-o parte a globului sa fie ziua a sasea si in cealalta alta zi.
Nici nu era nevoie. Săptămâna inițială a avut 6 zile + a 7-a zi de odihnă. Iar oamenii (cum citești în Scriptură, dacă citești), la început nu erau împrăștiați pe toată fața pământului, pe toate fusele orare (Facerea 11,8).

Citat:
In plus nu stim ce a facut Adam dupa ce a iesit, daca a tinut socoteala.
Adam nu era nici amnezic, nici necredincios după ce "a ieșit" (de unde să iasă, din găoace?). Sute de ani după ce Adam "a ieșit", Noe încă cunoștea "ținerea socotelii" perioadelor de câte 7 zile; iar câteva mii de ani mai încolo, Dumnezeu confirmă la Sinai că ziua a șaptea (sabatul) e aceeași cu ziua a șaptea de la Creație. Iar mai încolo de momentul Sinai... evreii nu pot fi acuzați că nu știu să "țină socoteala". O țin până la ultima centimă!

Citat:
Iata si un alt exemplu de gandire plata, daca tot ai pomenit: unul plecat cu sorcova din secolul XIX in America spune ca peste cativa ani va veni sfarsitul lumii si venirea lui Iisus. Intemeiaza o secta si la data respectiva sfarsitul lumii nu a venit.
Dacă te referi la Miller, el nu a întemeiat nicio sectă, a inițiat doar o mișcare. Din care făceau parte și neoprotestanți și protestanți și catolici (printre sutele de mii de aderenți la acea mișcare nu se poate să nu fi fost și câte un ortodox "sectant").

Citat:
Desi ala n-a mai zis nimic si s-a retras, adeptii lui au continuat si asa s-a infiintat cultul adventist.
După ce Miller "s-a retras" [în pământ], nu toți adepții lui au înființat Biserica AZȘ. Unii au continuat să rămână în bisericile lor, iar alții chiar au devenit atei.

Citat:
Sa zicem ca il prinde sambata intr-un loc. Probabil ca sarbatoreste ca si cum ar fi sambata, pentru ca trebuie sa respecte ziua sambetei. Se duce acasa, cand se scoala iar e sambata. Ce face, nu mai sarbatoreste, nu mai cinsteste ziua de sambata? Sau o ia de la capat si atunci nu mai are doar o zi de sabat ci o zi jumatate.
Precum știi, pământul nici nu stă pe loc, nici nu se învârte în jurul axei cu viteza căruței (din care poți sări și urca din nou cum vrei). Există în realitate asemenea cazuri?

Citat:
Vroiam sa arat ca adventistii spun ca daca nu respecti ziua sabatului incalci porunca.
De asta spuneam, adventistii se inchina calendarului, miscarii soarelui si pamantului.
Adventiștii se închină lui Dumnezeu, nu orologiului de la Vatican, ori calendarului de la București - care iată, se modifică după cum bate vântul.

Citat:
Citim in Biblie ca la rugaciunea lui Iosua soarele s-a oprit pe cer pana au invins toti vrajmasii. Atunci unde e ziua aia din Facere? Nu s-a schimbat?
Și care e problema? Credincioșii de atunci nu socoteau apusul soarelui după ceasul electronic, ci chiar după... apusul soarelui.

Citat:
Pe langa asta, daca citesti despre istoria sapatamanii o sa vezi ca popoarele nu aveau notiunea de saptamana si nici evreii pana la Moise.
Serios?

"La asiro-babilonieni, a șaptea zi era zi de odihnă" (Civilizația Asiro-Babiloniană de Constantin Daniel, București 1981, pag.309)

"Ziua a șaptea a făcut-o El zi sfântă, și a poruncit să înceteze orice muncă. Atunci s-a ridicat la orizont soarele întru slavă" (Document accadian - "Istoria Biblică, Vechiul Testament de Prof. A.P. Lopuhin, traducere de patriarhul Nicodim, vol.I, București 1944, pag.108)

Poftim de-i contrazice pe cei doi! Din câte știu eu, nici prof. Constantin Daniel, nici patriarhul Nicodim nu erau adventiști.
Reply With Quote