![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Și se pare că n-ați înțeles nimic din ce v-au explicat (vezi mai jos).
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trice, ceva mai plauzibil nu ai?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă te referi la valdenzi, într-adevăr au viețuit în munți. Coborau în vale doar ca să răspândească Scriptura și să fie... arși pe ruguri de creștinii universali.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata si un alt exemplu de gandire plata, daca tot ai pomenit: unul plecat cu sorcova din secolul XIX in America spune ca peste cativa ani va veni sfarsitul lumii si venirea lui Iisus. Intemeiaza o secta si la data respectiva sfarsitul lumii nu a venit. Desi ala n-a mai zis nimic si s-a retras, adeptii lui au continuat si asa s-a infiintat cultul adventist. Mai mult decat atat, unii romani, avand dreapta credinta, se leapada de ea si si cred ca urmasii aluia din America au aflat adevarul. Ca sa fie complet, apoi unii din astia vin si invata pe ortodocsi aberatiile venite de la acei urmasi ai omului aceluia. Unde gaseti tu ceva normal aici? Citat:
De asta spuneam, adventistii se inchina calendarului, miscarii soarelui si pamantului. Citat:
Pe langa asta, daca citesti despre istoria sapatamanii o sa vezi ca popoarele nu aveau notiunea de saptamana si nici evreii pana la Moise. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa completez mesajul precedent, de la Moise incepanad au fost perioade in care evreii su uitat de cee ace le spusese Dumnezeu, la un moment dat scrie ca au gasit in templu scrierile si regele a pus sa fie respectate. Deci probabil uitasera si de Sabat, mai ales ca preluasera din obiceiurile altor popoare, care nu aveau saptamana.
Noi spunem ca e prima zi a saptamanii cum era acum 2000 de ani, cand Iisus a inviat duminica, in prima zi a saptamanii la evrei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. In Biserica Catolica se fringe piinea zilnic (inca un argument ca noi respectam Sfinta Scriptura). In viziunea mea, a unui credincios catolic obisnuit, orice zi lasata de la Dumnezeu este o zi binecuvintata, pentru ca ne mai da inca o data posibilitatea sa devenim sfinti. 3.Nu mi-e frica de nici un original insa nu trebuie sa CUNOSC, sau sa am o EXPLICATIE LOGICA ca sa cred. Nu stiu sa explic fenomenul de electroliza,insa vad rezultatele. Nu-mi explic ce este energia elecrica, insa vad ca funcioneaza.Nu stiu sa demonstrez teoria gravitatiei, insa ii vad efectele. Prin extrapolare, nu voi reusi niciodata sa inteleg in totalitate Sfinta Scriptura (mai ales ca sint putin grea de cap), dar ma ghidez dupa cei care au adus roade. PS Unde a binecuvintat Dumnezeu simbata? |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"La asiro-babilonieni, a șaptea zi era zi de odihnă" (Civilizația Asiro-Babiloniană de Constantin Daniel, București 1981, pag.309) "Ziua a șaptea a făcut-o El zi sfântă, și a poruncit să înceteze orice muncă. Atunci s-a ridicat la orizont soarele întru slavă" (Document accadian - "Istoria Biblică, Vechiul Testament de Prof. A.P. Lopuhin, traducere de patriarhul Nicodim, vol.I, București 1944, pag.108) Poftim de-i contrazice pe cei doi! Din câte știu eu, nici prof. Constantin Daniel, nici patriarhul Nicodim nu erau adventiști. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Facerea 2,3, și (atenție!): "Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău, să nu faci într-aceea nici un lucru, nici tu și feciorul tău și fata ta, sluga ta și slujnica ta, boul tău, înjugătorul tău și tot dobitocul tău, și streinul cel ce lăcuiește cu tine. Că în șase zile au făcut Dumnezeu cerul și pământul și marea și toate câte sunt întrânsele, și în ziua a șaptea au odihnit; pentru aceea au binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și au sfințit-o pre ea." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914) |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum spuneam inainte, consider ca nu sint capabila sa inteleg in intregime Sfinta Scriptura, prin capacitatea mea proprie. Ea, fiind inspirata de Duhul Sfint, poate fi inteleasa de cei care poseda acel Duh Sfint. Si cum pot eu sa-mi dau seama daca un om Il poseda pe DUhul Sfint? Analizindu-i roadele. Ascultind de acel om, care este slujitorul Lui Dumnezeu, eu ascult de Dumnezeu. In cazul in speta, voi cerceta traducerea despre care mi-ati vorbit. Chiar daca e corecta, eu consider ca nu gresesc odihnindu-ma duminica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu greșiți nici dacă vă odihniți noaptea, ori joia. Greșeala noastră este atunci când întoarcem spatele poruncii lui Dumnezeu alegând să socotim o zi sfințită și binecuvântată, în detrimentul adevăratei zile sfințite și binecuvântate de Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|