Citat:
În prealabil postat de crocomau
Nu. In Iesirea scrie ca Dumnezeu a sfintit si binecuvanta ziua a saptea. Nu spune ca sfintit si binecuvantat una din cele sapte zile, urmand ca noi sa hotaram care este aceasta.
|
A saptea se refera la numeralul ordinal, a saptea dintr-o insiruire de sase zile. Spune ca sase zile au adunat mana si in a saptea s-a dat porunca de a fi cinstita. Apoi spune ca la fel Dumnezeu a creat lumea in sase zile si in a saptea S-a odihnit, ca o comparatie. Egiptenii aveau saptamana de 10 zile. Evreii fusesera sute de ani in roabia egipteana, deci habar nu aveau de saptamana. Asa ca sunt doar aberatii si interpretari adventiste.
Citat:
În prealabil postat de crocomau
Ziua invierii Domnului este ziua intaia a saptamanii (care nu a fost poruncita de Dumnezeu,ca zi de odihna inchinata Domnului). Porunca vorbeste despre ziua a saptea (sambata).
|
Sambata nu e denumirea zilei, sabat inseamna odihna. Ziua de sabat (sambata) inseamna ziua odihnei.
Iata si porunca: "13.Șase zile lucrează și-ți fă toate treburile tale; 14.Ziua a șaptea este ziua de odihnă a Domnului Dumnezeului tău. Să nu faci în ziua aceea nici un lucru:"
Deci toti crestinii respecta ziua de odihna. Ea nu mai e vechea zi a evreilor, care in vechiul legamant isi aminteau scoaterea din robie, ci ziua in care s-a innoit totul, Iisus a inviat.
Citat:
În prealabil postat de crocomau
Duminica nu este ziua a saptea. Este ziua intaia (lucru recunoscut de Biserica Ortodoxa, conform Sfintei Scripturi).
|
Da, fata de socoteala pe care o tineau evreii in timpul lui Iisus ziua de duminica e ziua invierii Domnului, ziua intai a saptamanii. Tu esti evreu?