10.02.2011, 16:03:16
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de colaps3
De remarcat că, pe lângă aceste scrieri canonice, recunoscute de Biserică, mai circulă și alte scrieri repudiate de Biserică, întrucât au învățături străine de ortodoxie, dar autorii lor eretici au căutat să le dea autoritate punându-le în seama unor autori sfinți. Printre aceste scrieri numite apocrife (ascunse) se numara 31 de așa-zise evanghelii, dintre care cităm Protoevanghelia lui Iacov, Evanghelia după Toma, Evanghelia lui Pseudo-Matei, Evanghelia lui Petru, Evanghelia lui Nicodim, alte scrieri zis profetice, precum cartea lui Enoh, Înălțarea lui Moise, Testamentul lui Avraam, Testamentul lui Iov, Apocalipsa lui Petru și multe altele. Că folosirea lor duce pe căi rătăcite o dovedește mulțimea sectelor ai căror fondatori s-au bazat și pe asemenea scrieri apocrife (de exemplu, Ellen White, fondatoarea sectei adventiste).
Dacă nu este în Sfânta Scriptură înseamnă că așa a fost rânduit de către Sfinții părinți și că nu avem nici un drept să contestăm acest lucru.
Călătorule, nu știu de ce mi s-a părut că păreai indignat de faptul că Ortodoxia nu recunoaște cartea lui Enoh. Dacă nu-i ăsta cazul, atunci te rog să mă ierți.
|
S-ar putea să spui un adevăr aici. Totuși nu înțeleg de ce BO a permis niște astfel de scrieri în VT.
|