Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Domnule, eu te consider om cu judecată integră, nu "spălat la creier". Nu mai repeta prostia asta spusă de nu știu cine... Sunt suficiente dovezi că era aceeași zi, o confirmă:
- Dumnezeu Însuși când o leagă la Sinai de sabatul Creației
- Hristos când se autodenumește ca "Domn al Sabatului"
- apostolul Pavel când reamintește de sabatul Creației
- poporul evreu care cu o minuțiozitate fanatică a ținut socoteala 4.000 de ani
- Creștinismul însuși care confirmă prin duminica Paștelor că ziua dinainte e Sabatul Domnului.
Ce dovezi ai mai putea solicita? Eventual un marțian care să vină să confirme acest adevăr... 
|
Noi nu vrem nici o dovada. Ne este suficienta dovada ca Isus este Domnul Simbetei si atunci il urmam pe El, care a sfintit duminica, prin aceasta inviere. De ce insistati atit sa ne convingeti? Lasati martienii, or avea treburi mai importante. Decit sa ne certam atita care zi e mai sfintita, cred ca ar fi mai important sa vorbim despre cum respectam noi porunca lui Dumnezeu:"adu-ti aminte sa sfintesti ziua Domnului" . O porunca simpla. Cum sfintiti dumneavoastra, neoprotestantii, ziua Domnului?
PS Avem un colaborator, care cred ca face parte din Martorii lui Iehova. Vineri de pe la doua nu prea mai are treaba cu munca, ca incepe sabatul, simbata evident ca nu lucreaza, duminica nu lucram noi. Si-a lasat niste angajamente neonorate. L-am rugat sa vina duminca sa si le indeplineasca. Ia ghiciti: n-a vrut. Sper ca Sabatul nu e pentru dumneavoastra un pretext pentru a avea un sfirsit de saptamina prelungit...