![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar la 16, 25 avem: " Moise a zis: "Mâncați-o azi, căci este ziua Sabatului; azi nu veți găsi mană pe câmp." Caci venise a doua zi. Deci evreii nu aveau cum sa intrebe ce e ala Sabat, din moment ce Moise le spusese cu o zi inainte ce a spus Domnul. Iar Domnul le spusese chiar cu o zi inainte sa cada mana, la 16,5: "În ziua a șasea, când vor pregăti ce au adus acasă, vor avea de două ori mai mult decât vor strânge în fiecare zi." Ca sa nu cumva sa spui ca ce e cu ziua sase, dau si pasajul 16,4: "Domnul a zis lui Moise: "Iată că voi face să vă ploaie pâine din ceruri. Poporul va ieși afară, și va strânge, cât îi trebuie pentru fiecare zi, ca să-l pun la încercare, și să văd dacă va umbla sau nu după legea Mea." |
|
|||
|
|||
![]()
Si cu asta am cam terminat cu cultul adventist.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domn al sabatului inseamna Domn al odihnei (care aici nu insemna zi). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Avem un colaborator, care cred ca face parte din Martorii lui Iehova. Vineri de pe la doua nu prea mai are treaba cu munca, ca incepe sabatul, simbata evident ca nu lucreaza, duminica nu lucram noi. Si-a lasat niste angajamente neonorate. L-am rugat sa vina duminca sa si le indeplineasca. Ia ghiciti: n-a vrut. Sper ca Sabatul nu e pentru dumneavoastra un pretext pentru a avea un sfirsit de saptamina prelungit... Last edited by nutucutu; 11.02.2011 at 15:00:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Să nu care cumva să nu țineți sabatele Mele, căci acesta va fi între Mine și voi, și urmașii voștri, un semn după care se va cunoaște că Eu sînt Domnul, care vă sfințesc." (Exod 31,13) "urmașii voștri" se referă [și] la actualul popor ales, Israelul după spirit nu după trup (Rom.2,28) care e avertizat "Să nu care cumva să nu țineți sâmbetele Mele". Nerespectarea acestei porunci atrage după sine aceleași nenorociri pe care le-a suportat vechiul popor ales. Invaziile străine le-am experimentat deja, ce să mai așteptăm? Un nou Holocaust? Acesta va veni negreșit, nu de la Berlin, ci din Cer! În consecință, ai "semnul" acesta de apartenență la poporul ales al Domnului? Sau ai aruncal la gunoi "circulara", n-o bagi în seamă... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Mat.5,17) Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și a mai făcut o lucrare în ziua sabatului: te-a scos pe tine oaie rea și neascultătoare din groapa în care ai căzut! Matei 12,11. Citat:
Nu te mai obosi să răspunzi, că oricum văd că nu ai un răspuns. E și normal, mai întâi pentru că porunca sabatului nu a fost abrogată, apoi pentru că "porunca duminicii" nu a fost dată. Tunetele, fulgerele și cutremurul au fost manifestate doar în cabinetul unui cezar roman. Ăla de avea agățat mare pe perete discul rânjind al lui Sol Invictus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Întregul șir al raționamentului lui Hristos expus înaintea fariseilor batjocoritori este prezentat mai clar în raportul dat de Ev. Matei, decât la Luca 2,28, după cum urmează: 1) nevoia omenească este de mai mare importanță decât cerințele rituale sau tradițiile omenești (vezi Matei 12,3.4) 2) munca depusă în legătură cu serviciul la Templu este în conformitate cu cerințele zilei de Sabat (vezi v. 5) 3) Hristos este mai mare decât Templul (vezi v. 6) sau decât ziua de Sabat (vezi v. 8). De acea Hristos este Domn [CHIAR] ȘI al Sabatului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sabatul zilei a saptea este legat de saptamana. Un lucru interesant este ca alte perioade de timp aveau legatura cu astrele (ziua - cu miscarea de rotatie a pamantului; luna - cu miscarea lunii in jurul pamantului; anul - cu miscarea de revolutie a pamantului in jurul soarelui). Toate aceste perioade (ziua, luna, anul) au suferit modificari, dupa diferite calendare (nu mai stii exact in ce zi esti sau in ce an sau in ce luna - calendarele difera). Sapamana (care nu depinde de miscarea niciunui corp ceresc, ci doar de grija lui Dumnezeu) s-a pastrat neschimbata de la facerea lumii, pana astazi. Asta, pentru ca tot pamanteanu sa stie cand este ziua a saptea. Ma bucur ca, de curand, si ortodoxul a aflat care este ziua a saptea (cel care nu stia si fusese amagit sau ignorant). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|