Citat:
În prealabil postat de konijiro
Ateismul meu este rezultatul unor ani de cautari. Dupa parerea mea, crestinismul a pierdut de mult lupta pe plan filosofic, istoric si etic. Din punct de vedere al conflictului religie - stiinta, nici de acolo crestinismul nu iese mai putin sifonat. Nu vad nici un avantaj in a crede in ceva neadevarat, doar pentru confortul adus de credinta.
|
Și ce ai găsit în acești ani de căutări de te-a făcut să fii așa sigur de ateism? De ce nu cauți în continuare?
Părerea ta mi se pare aberantă. Creștinismul a clădit civilizația tehnico-științifico-culturală actuală. Civilizația antică păgână nu ar fi realizat asta și nici ateismul pur. Ateismul e steril pe toate planurile pentru că el oferă omului o perpsectivă care face viața umană inutilă. Dacă ateii ar crede sincer că nu există viață după moarte nu s-ar mai zbate să facă nimic. Dar în străfundul sufletului lor ei cred în viață veșnică, deci nu sunt atei.
Dar chiar și falșii atei sunt mai sterpi decât credincioșii. Credincioșii sunt cei care au clădit lumea asta, ateii închipuiți nu au făcut mare brânză.
A afirma că e un conflict între știință și creștinism dovedește ce simplist și lobotomizat gândești. Știința nu poate contrazice creștinismul fiindcă au domenii diferite. Știința se ocupă de lumea fenomenală care e o lume aparentă iar creștinismul de lumea reală, cea (deocamdată) nevăzută.
Important nu e să crezi ci să cauți.