Citat:
În prealabil postat de crocomau
Tot nu este bine. Nu este corecta ordinea: auzit, crezut apoi cercetat .
Ordinea pe care ne-o prezinta Sfantul Apostol Pavel este: auzit, cercetat si apoi crezut (daca merita crezut).
Unii crestini au respectat aceasta ordine, verificand chiar si cele auzite de la insusi marele Apostol al neamurilor:
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa." (Fapte 17:2)
Multi dintre cei care cerceteaza (daca cerceteaza) dupa ce au crezut, cerceteaza degeaba. Raman intepeniti in ceea ce au crezut, neavand curajul sa recunoasca faptul ca au avut o credinta gresita.
|
Va rog sa va puneti de acord cu domnul Tricesimusquintus asupra ordinii corecte.
Oricum, daca nu crezi ceva, nu cercetezi.Daca vine unu si-mi spune ca au aterizat martienii si-l cred, merg sa verific. Daca nu-l cred, nici nu-mi pasa si-mi vad de treaba in continuare.Iar sfintul apostol Pavel ne spune: ceea ce conteaza este credinta, speranta si dragostea(nu prea pomeneste de stiinta0. Iar cei care cerceteaza fara a avea un indrumator bun, ajung pe drumuri gresite (un orb indruma pe alt orb). SI e simplu sa-i recunoastem: bisericile lor nu aduc roade.