View Single Post
Vechi 13.02.2011, 22:40:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Cătăline dragă, eu cred că tu te ții de glume, căci refuz să cred că ești atât de opac la ce încerc să-ți explic... Înțelege că eu nu am treabă cu "ziua când a căzut mana", ci cu ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu la Creație și care mai apoi a fost transpusă în porunca a IV-a a Decalogului. Poruncă ținută -atenție mărită!- și de maica Domnului (Luca 23,56).
Eu inteleg ca nu ai treaba cu ce scrie in Biblie, dar nici noi nu prea avem treaba cu ce fabuleaza cultul adventtist. Inteleg ca argumentele s-au cam terminat. Nu am vazut raspunsul la observatia ca doar cu sapte zile inainte (deci de sabatul adventist, pentru ca nu exista sabat atunci) evreii erau pusi la treaba de Dumnezeu.
Ortodocsii nu sustin ca ziua a saptea nu e sambata evreilor. Ci ca aceea era tinuta inainte de Moise. La fel, zilele creatiei sunt comparatii, nu sunt exact zilele in care a cazut mana. Ca daca evreii se suparau cu o zi inainte ca nu mai aevau ce manca odihna cadea cu o zi inainte. Maica Domnului tinea legea veche, la fel cum si Iisus a fost circumcis. Noi nu mai tinem legea veche, nu stiu daca adventistii sunt cumva circumcisi.
Reply With Quote