View Single Post
Vechi 15.02.2011, 07:07:24
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu e orb mai mare decit cel care nu vrea sa vada si nici surd mai mare decit cel care nu vrea sa auda.

Ati citat dintr-un teolog catolic; el ne atrage atentia ca nu toate manifestarile supranaturale sint de la Dumnezeu, iar biserica, inainte de a le confirma, le cerceteaza. Biserica e in masura sa ne spuna daca o manifestare este sau nu de la Dumnezeu. Dumneavoastra va asezati nu numai deasupra Bisericii Catolice, dar si deasupra Bisericii Ortodoxe atunci cind trageti concluzia:nici o manifestare supranaturala din Biserica Catolica nu e de la Dumnezeu. Intr-o problema de importanta atit de mare cred ca ar trebui sa aveti umilinta sa lasati biserica dumneavoastra sa hotarasca.

PS1: Calugarita despre care amintiti in postul dumneavoastra nu a fost declarata sfinta, din cite stiu eu
PS2: Subiectul topicului este existenta purgatoriului si nu daca sfintii catolici sint cu adevarat sfinti

Toate manifestarile supranaturale aprobate de Biserica, precum si multe in curs de aprobare sunt de la DUmnezeu. Dar cum ortodocsii au o mare problema cu orgoliul si nu suporta sau nu pot accepta ca de fapt adevarul complet se afla altundeva si nu la ei ( exact ca la schisma si sa nu uitam de multele erezii venite de mult de la Patriarhii din Constantinopol), recurg la cel mai limitat si simplu mod de a desfiinta ceva fara a avea cunostiinta de cauza.
Dar, nu ar fi mult mai util ca in loc sa va pierdeti timpul cautand sa demonstrati ceva ce oricum nu puteti si nu veti putea vreodata, de asemenea pierzand timpul incercand sa convingeti catolicii ca de fapt adevarul se afla in BOR- incercare intula de altfel, nu mai bine v-ati ruga si v-ati concentra pe viata dv spirituala?

Dar, atunci cand cineva doreste sa afle adevarul, se informeaza, si cand spun se informeaza, cu siguranta asculta ambele parti, ceea ce nu se intampla aici, pt ca singurele surse pe care le prezentati sunt cele ortodoxe.
Daca eu din bun simt nu imi expun parerea despre ce a ajuns BOR, atunci pretind acelasi lucru, nu de alta dar catolicii de pe acest forum nu vin sa va ceara parerea despre BC, sub nicio forma. In ceea ce priveste religia noastra, daca avem nelamuriri mergem al sursele noastre, in niciun caz la enoriasi ortodocsi, no offence.

Mai usor cu afirmatiile astea atotstiutoare si false, ca de sloganuri BOR ( se vede de la posta cum e cu spiritualitatea in Ro) suntem satui.
Reply With Quote