View Single Post
Vechi 15.02.2011, 07:29:50
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu de ce le tot ametiti si va legati de rascoala. Eu am zis doar de faptul ca in ziua de sabat au adunat prepelitele si le-au gatit, deci au muncit, nu s-au odihnit. Lasati rascoala.
OK, dar lăsați și dumneavoastră povestea cu gătitul prepelițelor în sabat. Nu scrie așa ceva și în plus se știe că prepelițele fripte zboară o dată la 5.000 de ani!
Acum lăsând gluma deoparte, mai aflați o noutate. În versetul 5 (Ieșirea 16,5) apare pentru prima dată de la Facerea 1,31 o expresie ce desemna la evrei ziua de vineri: [יוׄם השׅשּׅי] yowm shishshiy. Probabil de aici deduceți dvs. că au "gătit" prepelițe în sabat. Indicația nu era să numere șase zile de la prepelițe până la Ziua Pregătirii, ci ca în ziua de vineri să culeagă de două ori mai multă mană.

Citat:
La adventisti venise, la crestini doar la inviere.
Ziua întâia a săptămânii venise încă din seara zilei de sâmbătă. Modelul biblic de calculare a începutului de zi este apusul de soare, nu orologiul Vaticanului care arată ora 0. Creștinii au început să socotească ziua de la miezul nopții, secole mai târziu.

Citat:
Sper sa nu ma mai acuzati de aberatii, cand stim ca adventistii hulesc.
Fără supărare, nici nu vă bag în seamă fraza aceasta.
Reply With Quote