Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Nu cred ca ati inteles. Prietenul tatalui dumneavoastra nu este divortat. In fata instantei civile, poate, dar in fata lui Dumnezeu nu exista divort.
Daca traieste cu alta femeie, asta se cheama preacurvie. E problema dansului.
A spune ca Biserica trebuie sa treaca peste cuvantul lui Dumnezeu, admitand divortul, doar pentru a preveni situatia in care cel casatorit precurveste, este la fel cu a spune ca Biserica ar trebui sa admita prostitutia pentru a preveni violul, ca ar trebui sa admita contraceptia pentru a preveni avortul, etc...
|
Pai si daca femeia a fost cum a fost, ce era sa faca cu ea, sa ajunga sa o stranga de gat. Am auzit doar varianta lui, sunt sigura ca a ei este diferita. Totusi, ei sunt divortati, nu cred ca au cerut anularea casatoriei, nu am avut curiozitatea asta, de cel putin 10 ani.
Dar sa zicem, ca femeia/barbatul este de moravuri usoare, ce aproba BC in cazul de fata?
"
Divorțul
Ortodoxia privește căsătoria ca indisolubilă, și condamnă ruperea căsătoriei ca păcat și un dezastru. Biserica Ortodoxă permite divorțul și recăsătoria ca o excepție, o concesie necesară condiției umane păcătoase. În timp ce condamnă păcatul, Biserica dorește să ajute păcătoșii și să le mai dea o șansă, printr-un act de iconomie numită canonic dispensă. În mod concret, Biserica Ortodoxă nu acordă "divorțul bisericesc" atunci când soții decid să se despartă, și nici măcar atunci când se pronunță divorțul civil, ci doar atunci când unui din soți, după divorțul civil, dorește să se recăsătorească. Acestă cerere este înaintată de preot episcopului locului, care decide asupra dispensei.
A doua căsătorie
Biserica Ortodoxă învață că a doua căsătorie nu mai poate niciodată să fie la fel ca prima. În slujba pentru a doua căsătorie, o parte din ceremoniile pline de bucurie sunt scoase și înlocuite cu rugăciuni de penitență. "