Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Despre asta e vorba! Dumnezeu nu a sfințit și binecuvântat numeralul "a șaptea", ci ziua a șaptea care pe evreește se numește sabat și care înseamnă pe românește odihnă, sâmbătă și chiar săptămână. Ce-ați dori mai mult decât atât?
|
Pai sfintiti erau si primii nascuti din randul animalelor, dar nu se inchinau la ei. Iar in porunca se spune sa lucrezi sapte zile iar a saptea sa nu lucrezi. Nu se spune sa lucrezi o saptamana, iar in ziua de sambata sa nu lucrezi. Dupa sase zile consecutive urmeza o zi de odihna (sabat).
Am gasit si pasajul in care iudeii redescopera legea. In cartea a doua a Cronicilor, capitolul 29, scrie:
"17.Apoi au început a face sfințirea în ziua întâi a lunii întâi și în ziua a opta a aceleiași luni au intrat în pridvorul templului Domnului. Templul Domnului l-au sfințit opt zile; în ziua a șaisprezecea din luna întâi l-au terminat."
Pare ca iudeii au reluat numaratoarea de la ziua intai, nu mai stiau de saptamana.
Apoi arata ca si Pastile le-au sarbatorit in luna a doua, nu in luna intai, pentru ca nu aveau preoti.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Eu vorbesc de textul de pe tablele de piatră-cel scris de degetul lui Dumnezeu, nu de "reamintiri".
|
In doua locuri apar poruncile. Asadar, in afara de cateva locuri in care apar sapte zile, adventistii nu au nicio dovada ca tinea cineva sabatul inainte de Moise. Daca o sa cautam cinci zile sau zece zile gasim poate mai multe exemmple in Biblie.
De asemenea, cand cu mana Domnul nu le spune sa stranga o saptamana, le spune de sase zile si apoi a saptea de odihna, ca si cum ei nu stiau sa numere zilele saptamanii. O dovada in plus, scrie ca
unii iesisera sa adune si in ziua a saptea, deci nu stiau de niciun sabat, era lege noua, atunci au auzit de ziua de odihna (afara de cea din Facere, de care auzisera tot de la Moise).
In concluzie, ca la teorie putem sa tot discutam. Ce dovezi aveti ca voi aveti har si Domnul este cu voi? Unde sunt minunile care atesta prezenta harului? ca teoria au toate denominatiile si religiile. Dar Domnul arata unde e adevarul prin minuni. Altfel si preotii pagani din timpul Sf. Ilie spuneau ca ei cred drept. In afara de cuvantul vostru, al conducatorilor adventisti aveti si altceva care sa arata ca Dumnezeu e cu voi? Adica si cuvantul lui Dumnezeu, nu doar al adventistilor.