View Single Post
Vechi 22.02.2011, 21:35:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
de ce nu il lasati pe el sa isi sustina afirmatiile ...

incercand sa il ajutati ... tocmai ati dati 2 link-uri care il contrazic, desi nu va dati seama

ps: sa il lasam pe d-l doctor sa ne spuna ce afectiune vindeca nitroglicerina :)
Stimate domn,

Pe topicul acesta discutăm dacă Biserica este ori nu este de acord cu homeopatia. Nitroglicerina nu are legătură nici cu Biserica, nici cu homeopatia, afară de aceea că stă la baza remediului homeopatic minor Glonoinum.

Dacă dv considerați că nitroglicerina nu este folosită în lumea medicală în tratarea a numeroase afecțiuni, dintre care de departe pe primul loc se află cardiopatia ischemică, atunci, după părerea mea, sunteți în eroare și eu cred că este foarte mult folosită.

Dacă dv, după gafa inițială, vreți să alunecați discuția în altă direcție, și anume că nitroglicerina, de fapt, nu vindecă în sensul de restituire în întregime a sănătății, ci ameliorează, eventual vindecă simptome și eventual salvează vieți, aici vă dau dreptate. Numai că aici nu vorbim o situație particulară în care nitroglicerina s-ar afla. Așa cum am susținut într-o recentă polemică cu alt preopinent care îmi dădea lecții de medicină, alopatia în general, în boli cronice, este "the art of amelioration". Un astm cronic se "vindecă" în alopatie atâta timp cât ai la tine flaconașul care îți dilată bronhiile. Dacă nu îl mai ai, te paște accesul de astm. Dacă cineva vrea să se vindece de astm în sensul de a-și redobândi plinătatea sănătății anterioare declanșării bolii, îl invit să încerce homeopatia, acupunctura sau tehnicile conexe. Adică "the art of cure".

Mai multe detalii, eventual cu studii experimentale și clinice dublu-orb, despre nitroglicerină și indicațiile ei vi le va da dl AlinB.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 22.02.2011 at 21:38:22.
Reply With Quote