![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
puteti sa citati de oriunde ... tratat, prospect, studii etc. ... afectiunea pe care "o vindeca" nitroglicerina? ps: ati spus ca sunteti medic ... am retinut corect? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://dictionar.romedic.ro/nitroglicerina Domnul Dragomir este medic. Dumneavoastra, in mod evident, nu sunteti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
incercand sa il ajutati ... tocmai ati dati 2 link-uri care il contrazic, desi nu va dati seama ps: sa il lasam pe d-l doctor sa ne spuna ce afectiune vindeca nitroglicerina :) Last edited by daniil96; 22.02.2011 at 21:23:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe topicul acesta discutăm dacă Biserica este ori nu este de acord cu homeopatia. Nitroglicerina nu are legătură nici cu Biserica, nici cu homeopatia, afară de aceea că stă la baza remediului homeopatic minor Glonoinum. Dacă dv considerați că nitroglicerina nu este folosită în lumea medicală în tratarea a numeroase afecțiuni, dintre care de departe pe primul loc se află cardiopatia ischemică, atunci, după părerea mea, sunteți în eroare și eu cred că este foarte mult folosită. Dacă dv, după gafa inițială, vreți să alunecați discuția în altă direcție, și anume că nitroglicerina, de fapt, nu vindecă în sensul de restituire în întregime a sănătății, ci ameliorează, eventual vindecă simptome și eventual salvează vieți, aici vă dau dreptate. Numai că aici nu vorbim o situație particulară în care nitroglicerina s-ar afla. Așa cum am susținut într-o recentă polemică cu alt preopinent care îmi dădea lecții de medicină, alopatia în general, în boli cronice, este "the art of amelioration". Un astm cronic se "vindecă" în alopatie atâta timp cât ai la tine flaconașul care îți dilată bronhiile. Dacă nu îl mai ai, te paște accesul de astm. Dacă cineva vrea să se vindece de astm în sensul de a-și redobândi plinătatea sănătății anterioare declanșării bolii, îl invit să încerce homeopatia, acupunctura sau tehnicile conexe. Adică "the art of cure". Mai multe detalii, eventual cu studii experimentale și clinice dublu-orb, despre nitroglicerină și indicațiile ei vi le va da dl AlinB.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.02.2011 at 21:38:22. |
|
|||
|
|||
![]()
lasand la o parte divagarile ...
ce afectiune vindeca nitroglicerina? edit: faceti grave confuzii intre semne, simptome si afectiuni ... pentru asemenea confuzii pici examene in anul 3 la medicina Citat:
Last edited by daniil96; 22.02.2011 at 21:48:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu s-ar fi pus pe piata daca n-ar fi fost dovezi in acest sens. Pentru "remediile" homeopatice sunt exceptii de la lege in ceea ce priveste demonstrarea eficacitatii. De ce oare..? Asta nu va spune nimic? Citat:
Indicati concret ceva anume. Bazat pe ratiune? Ma faceti sa rad, cred ca ati uitat ca este in primul rand o societate de consum si cam tot restul se subordoneaza acestui aspect. Inclusiv toata industria din jurul acestui gen de "medicina" care nu si-a dovedit niciodata utilitatea, dincolo de instrument placebo. Citat:
![]() Ce stim despre homeopatie? 1. Se bazeaza pe o teorie ridicola, care s-a dovedit nefunctionala, practic la ora actuala nu are nici una verificabila. 2. Are baze experimentale la fel de ridicole, bazate pe extrem de mult subiectivism - si ele stau la baza intregii dezvoltari ulterioare a homeopatiei 3. Ignora principii medicale elementare: trebuie tratata cauza si nu efectul, homeopatia este o "medicina" centrata pe simptome si nu pe cauzele bolii, si asta cum spuneam, din perspectiva unei teorii care s-a dovedit gresita, rupta de realitate. Citat:
In ceea ce priveste cele care demonstreaza ineficienta homeopatiei ca remediu medical in adevaratul sens al cuvantului se pare ca exista acest conses. Dar cum spuneam, atat timp cat aduce bani si unii oameni sunt multumiti cu ea, de ce sa o dam pur si simplu la o parte? Medicina este si industrie in definitiv si nu in ultimul rand. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu cumva o fi un vindecator haric iar instrumentul este doar pretextul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate mai bine ii cereti link -ul la un studiu realizat ca la carte pe un numar semnificativ de voluntari care demonstreaza ca homeopatia, acupunctura si altele asemenea chiar pot vindeca astmul, asa cum pretinde dumnealui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. am cerut studii despre homeopatie ... nu am primit 3. nu trebuie sa amestecam homeopatia cu fitoterapia, apiterapia ... ultimele chiar sunt eficiente |
|
||||
|
||||
![]()
Când afirmați că fitoterapia este eficientă, pe care studii randomizate dublu-orb vă bazați ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Homeopatia, o noua inselare | Anastasia7 | Intrebari utilizatori | 61 | 10.03.2013 11:00:59 |
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? | leonte | Despre Biserica Ortodoxa in general | 26 | 22.01.2013 10:24:23 |
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? | andrutza151 | Umanitare | 1 | 23.09.2011 23:40:30 |
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online | horatiu.miron | Generalitati | 26 | 15.06.2011 08:08:51 |
Sunteti de acord cu noua lege data ? | MIRELAMM | Preotul | 21 | 19.03.2010 19:48:58 |
|