Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2011, 21:07:34
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Înseamnă că toți ăia în halate albe de pe la toate camerele de urgență din lume sunt escroci. Sau sunt nimeni. Sau nu au citit și trebuie să mai citească din cărțile de medicină ale lui nenea daniil cum e treaba cu nitroglicerina în bolile cardiace.
din partea unui medic mi se pare extrem de ciudat acest mesaj ... chiar nu cunoasteti efectul nitroglicerinei?

puteti sa citati de oriunde ... tratat, prospect, studii etc. ... afectiunea pe care "o vindeca" nitroglicerina?

ps: ati spus ca sunteti medic ... am retinut corect?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 21:12:43
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
din partea unui medic mi se pare extrem de ciudat acest mesaj ... chiar nu cunoasteti efectul nitroglicerinei?

puteti sa citati de oriunde ... tratat, prospect, studii etc. ... afectiunea pe care "o vindeca" nitroglicerina?

ps: ati spus ca sunteti medic ... am retinut corect?
http://www.sfatulmedicului.ro/medica...linguale_16385

http://dictionar.romedic.ro/nitroglicerina

Domnul Dragomir este medic. Dumneavoastra, in mod evident, nu sunteti.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 21:20:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
http://www.sfatulmedicului.ro/medica...linguale_16385

http://dictionar.romedic.ro/nitroglicerina

Domnul Dragomir este medic. Dumneavoastra, in mod evident, nu sunteti.
de ce nu il lasati pe el sa isi sustina afirmatiile ...

incercand sa il ajutati ... tocmai ati dati 2 link-uri care il contrazic, desi nu va dati seama

ps: sa il lasam pe d-l doctor sa ne spuna ce afectiune vindeca nitroglicerina :)

Last edited by daniil96; 22.02.2011 at 21:23:04.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 21:35:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
de ce nu il lasati pe el sa isi sustina afirmatiile ...

incercand sa il ajutati ... tocmai ati dati 2 link-uri care il contrazic, desi nu va dati seama

ps: sa il lasam pe d-l doctor sa ne spuna ce afectiune vindeca nitroglicerina :)
Stimate domn,

Pe topicul acesta discutăm dacă Biserica este ori nu este de acord cu homeopatia. Nitroglicerina nu are legătură nici cu Biserica, nici cu homeopatia, afară de aceea că stă la baza remediului homeopatic minor Glonoinum.

Dacă dv considerați că nitroglicerina nu este folosită în lumea medicală în tratarea a numeroase afecțiuni, dintre care de departe pe primul loc se află cardiopatia ischemică, atunci, după părerea mea, sunteți în eroare și eu cred că este foarte mult folosită.

Dacă dv, după gafa inițială, vreți să alunecați discuția în altă direcție, și anume că nitroglicerina, de fapt, nu vindecă în sensul de restituire în întregime a sănătății, ci ameliorează, eventual vindecă simptome și eventual salvează vieți, aici vă dau dreptate. Numai că aici nu vorbim o situație particulară în care nitroglicerina s-ar afla. Așa cum am susținut într-o recentă polemică cu alt preopinent care îmi dădea lecții de medicină, alopatia în general, în boli cronice, este "the art of amelioration". Un astm cronic se "vindecă" în alopatie atâta timp cât ai la tine flaconașul care îți dilată bronhiile. Dacă nu îl mai ai, te paște accesul de astm. Dacă cineva vrea să se vindece de astm în sensul de a-și redobândi plinătatea sănătății anterioare declanșării bolii, îl invit să încerce homeopatia, acupunctura sau tehnicile conexe. Adică "the art of cure".

Mai multe detalii, eventual cu studii experimentale și clinice dublu-orb, despre nitroglicerină și indicațiile ei vi le va da dl AlinB.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 22.02.2011 at 21:38:22.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 21:43:19
Banned

Implicit

lasand la o parte divagarile ...

ce afectiune vindeca nitroglicerina?

edit: faceti grave confuzii intre semne, simptome si afectiuni ... pentru asemenea confuzii pici examene in anul 3 la medicina

Citat:
Stimate domn,

Pe topicul acesta discutăm dacă Biserica este ori nu este de acord cu homeopatia. Nitroglicerina nu are legătură nici cu Biserica, nici cu homeopatia, afară de aceea că stă la baza remediului homeopatic minor Glonoinum.

Dacă dv considerați că nitroglicerina nu este folosită în lumea medicală în tratarea a numeroase afecțiuni, dintre care de departe pe primul loc se află cardiopatia ischemică, atunci, după părerea mea, sunteți în eroare și eu cred că este foarte mult folosită.

Dacă dv, după gafa inițială, vreți să alunecați discuția în altă direcție, și anume că nitroglicerina, de fapt, nu vindecă în sensul de restituire în întregime a sănătății, ci ameliorează, eventual vindecă simptome și eventual salvează vieți, aici vă dau dreptate. Numai că aici nu vorbim o situație particulară în care nitroglicerina s-ar afla. Așa cum am susținut într-o recentă polemică cu alt preopinent care îmi dădea lecții de medicină, alopatia în general, în boli cronice, este "the art of amelioration". Un astm cronic se "vindecă" în alopatie atâta timp cât ai la tine flaconașul care îți dilată bronhiile. Dacă nu îl mai ai, te paște accesul de astm. Dacă cineva vrea să se vindece de astm în sensul de a-și redobândi plinătatea sănătății anterioare declanșării bolii, îl invit să încerce homeopatia, acupunctura sau tehnicile conexe. Adică "the art of cure".

Mai multe detalii, eventual cu studii experimentale și clinice dublu-orb, despre nitroglicerină și indicațiile ei vi le va da dl AlinB.

Last edited by daniil96; 22.02.2011 at 21:48:03.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:07:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dar tu de unde stii ca cineva care se trateaza de inima cu nitroglicerina s-a vindecat datorita acesteia si nu datorita credintei?
Sunt facute studii.
Nu s-ar fi pus pe piata daca n-ar fi fost dovezi in acest sens.
Pentru "remediile" homeopatice sunt exceptii de la lege in ceea ce priveste demonstrarea eficacitatii.
De ce oare..? Asta nu va spune nimic?

Citat:
Atata vreme cat doctori seriosi, in care am incredere, folosesc homeopatia si cred in ea, atata vreme cat ooccidentuul bazat pe ratiune a recunoscut homeopatia ca stiinta.
Cine este domnul Occident care a recunoscut homeopatia ca stiinta?
Indicati concret ceva anume.

Bazat pe ratiune?
Ma faceti sa rad, cred ca ati uitat ca este in primul rand o societate de consum si cam tot restul se subordoneaza acestui aspect.

Inclusiv toata industria din jurul acestui gen de "medicina" care nu si-a dovedit niciodata utilitatea, dincolo de instrument placebo.

Citat:
voi crede ca homeopatia este o ramura serioasa a medicinii.
Credeti ce va place dar in acest punct ati lasat in urma ratiunea.

Ce stim despre homeopatie?
1. Se bazeaza pe o teorie ridicola, care s-a dovedit nefunctionala, practic la ora actuala nu are nici una verificabila.

2. Are baze experimentale la fel de ridicole, bazate pe extrem de mult subiectivism - si ele stau la baza intregii dezvoltari ulterioare a homeopatiei

3. Ignora principii medicale elementare: trebuie tratata cauza si nu efectul, homeopatia este o "medicina" centrata pe simptome si nu pe cauzele bolii, si asta cum spuneam, din perspectiva unei teorii care s-a dovedit gresita, rupta de realitate.

Citat:
Esista studii ca sa demonstreze orice si fix contrariul...
Exista, intrebarea este, sunt reproductibile? Sunt cvasi-universal acceptate?

In ceea ce priveste cele care demonstreaza ineficienta homeopatiei ca remediu medical in adevaratul sens al cuvantului se pare ca exista acest conses.

Dar cum spuneam, atat timp cat aduce bani si unii oameni sunt multumiti cu ea, de ce sa o dam pur si simplu la o parte?
Medicina este si industrie in definitiv si nu in ultimul rand.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:09:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate că ați citit asta pe ușa unui cunoscut medic homeopat și naturist, practicant ortodox și fondator al singurului spital creștin postcomunist din București, care s-a numit "Christiana". Doctorul se numește Pavel Chirilă și are această inscripție (mai exact: "Doctorul tratează. Dumnezeu este Cel care vindecă")
Cum ziceam, si marii oameni pot avea micile (sau uneori chiar marile) lor naivitati.
Daca nu cumva o fi un vindecator haric iar instrumentul este doar pretextul.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:13:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
lasand la o parte divagarile ...

ce afectiune vindeca nitroglicerina?

edit: faceti grave confuzii intre semne, simptome si afectiuni ... pentru asemenea confuzii pici examene in anul 3 la medicina
Calm, a inteles pana la urma unde bateti. :)

Poate mai bine ii cereti link -ul la un studiu realizat ca la carte pe un numar semnificativ de voluntari care demonstreaza ca homeopatia, acupunctura si altele asemenea chiar pot vindeca astmul, asa cum pretinde dumnealui.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:22:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Calm, a inteles pana la urma unde bateti. :)

Poate mai bine ii cereti link -ul la un studiu realizat ca la carte pe un numar semnificativ de voluntari care demonstreaza ca homeopatia, acupunctura si altele asemenea chiar pot vindeca astmul, asa cum pretinde dumnealui.
1. nu bat nicaieri ... eu am spus ca nimeni nu pretinde ca nitroglicerina vindeca vreo afectiune (asa cum spuneau ei) ... si am fost contrazis; atunci am cerut argumente

2. am cerut studii despre homeopatie ... nu am primit

3. nu trebuie sa amestecam homeopatia cu fitoterapia, apiterapia ... ultimele chiar sunt eficiente
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:27:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
3. nu trebuie sa amestecam homeopatia cu fitoterapia, apiterapia ... ultimele chiar sunt eficiente
Când afirmați că fitoterapia este eficientă, pe care studii randomizate dublu-orb vă bazați ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Homeopatia, o noua inselare Anastasia7 Intrebari utilizatori 61 10.03.2013 11:00:59
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 23.09.2011 23:40:30
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58