Citat:
În prealabil postat de catalin2
Azi respectam aceeasi porunca, ziua a saptea (adica numeralul) o tinem, dupa sase zile de munca.
|
Porunca nu mai e aceeași, căci o lege nu se interpretează după cum îl taie capul pe fiecare. Ce-ar fi dacă eu aș interpreta astfel Legea Circulației: mă așez la volan cu fundul înainte și dau prioritate de dreapta după poziția mea!?
Porunca amintește de ordinea Creației: Dumnezeu a început-o în prima zi a săptămânii inițiale și a sfârșit-o în a șaptea. A șaptea după cum numără Domnul Dumnezeu, nu după cum numără dl. Cătălin!
Citat:
De acum o sa va dau si eu doar versiunea in limba ebraica sau limba chineza, probabil au si ei tradusa Biblia.
|
Limba chineză nu are nicio relevanță în cadrul discuției noastre, iar în limba ebraică (în care a fost scrisă
Ieșirea 20,8-11) ziua odihnei este (și chiar sună ca atare)
sâmbăta.
Citat:
In limba curenta traducerea e:
"8.Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. 9.Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, 10.Iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău"
|
"
Limba curentă" în România nu este
limba ortodoxă, ci
limba română, iar în limba română "curentă", porunca a IV-a sună astfel (în cele mai noi traduceri românești):
8. Adu-ți aminte de
ziua de Sabat, ca s-o sfințești!
9. Să lucrezi șase zile și să-ți faci toată lucrarea ta,
10. dar
ziua a șaptea este Sabatul Domnului, Dumnezeul tău; să nu faci nici o lucrare nici tu, nici fiul tău sau fiica ta, nici sclavul tău, nici sclava ta, nici vitele tale și nici străinul care locuiește în cetatea ta.
11. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul, marea și tot ce este în ele, dar în ziua a șaptea s-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul
ziua de Sabat și a sfințit-o. (Exod 20 - versiunea NTR 2008)
"
Adu-ți aminte de ziua sabatului, ca să o sfințești. Lucrează șase zile și fă toată munca ta. Dar a șaptea zi este sabatul DOMNULUI Dumnezeului tău..." (Exod 20,8-10 - versiunea Biblia Fidela 2009)
Citat:
Probabil asa ii duc adventistii in eroare pe sarmanii ortodocsi care isi pierd mantuirea lepadandu-se de dreapta credinta.
|
Dreapta credință care este - vorba ardeleanului "
oablă ca covrigul"